Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ragbisté chtějí proti Nizozemsku konečně slavit výhru

Praha – České ragbisty čeká v sobotu osmé vystoupení na mistrovství Evropy divize 1B proti Nizozemsku. Na stadionu Tatry Smíchov přivítají outsidera skupiny, kterého v posledním vzájemném duelu porazili 25:13. Zápas začne ve 14:00, přímým přenosem vysílá ČT4 a sportživě.cz.

Svěřenci trenéra Martina Kafky věří, že napraví dosavadní podzimní neúspěchy v podobě proher v Polsku a v Belgii, kde utrpěli debakl 0:55. Tehdy však neměli k dispozici většinu krajánků, zatímco na Nizozemce nastoupí v téměř nejsilnějším složení včetně opor Romana Šustra, Miroslava Němečka, Martina Wognitsche či Ondřeje Kutila. Chybět budou jen zranění Robert Voves a Martin Jágr.

"Nizozemsko je papírově nejslabší tým skupiny a potvrdily to i jeho výsledky, kdy ve všech odehraných zápasech ještě nevyhrálo a připsalo si pouze jeden bonusový bod. Proto přemýšlíme jen o výhře," řekl trenér Kafka. Ragbisté jsou v tabulce čtvrtí, rok zakončí příští sobotu v Říčanech duelem s Moldavskem. V rámci utkání s Nizozemskem proběhne loučení s dlouholetými reprezentanty Jiřím Skallem, rekordmanem v počtu reprezentačních startů, Janem Kurkou a Martinem Pekárkem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články