Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

O české baseballisty mají stále větší zájem americké kluby

Praha - Pražskou Krč vzali útokem zástupci americké Major League Baseball. Skauti sedmi profesionálních klubů sem přijeli vybírat nové naděje pro své týmy. A měli z čeho vybírat. Jádro skupiny, která se představila v Krči, loni vyhrálo mistrovství Evropy kadetů.

Baseballisté
zdroj: ČTK-EPA

Organizace Major League Baseball International pořádá v Evropě několik takovýchto výběrů. Jen v Česku ale organizuje soukromý kemp určený výhradně českým hráčům. "V posledních pěti letech se český baseball zlepšil víc než v jakékoliv jiné zemi na světě. Máme tu velké talenty a je jen otázka času, než se Česká republika stane jednou z nejlepších zemí v baseballu," poznamenává Bruce Hurst, bývalý nadhazovač Boston Red Sox. 

V posledních třech letech již čtyři čeští mladíci získali kontrakt s klubem z Major League. Rostoucí výkonnost českých hráčů tak láká na tuzemská hřiště i stále víc skautů. "Tolik skautů jsem na žádném výběru v Evropě ještě neviděl. To značí jedinou věc: baseballový vývoj v Česku je už opravdu daleko," dodává Gene Grimaldi, skaut Cincinnati Reds.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články