Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Florbalistky Bohemians po debaklu na Poháru mistrů končí

Mladá Boleslav - Florbalistky FbŠ Bohemians prohrály na Poháru mistrů v Mladé Boleslavi se švýcarským Red Ants Rychenberg vysoko 1:9 a jako první český zástupce se s turnajem loučí. České vicemistryně už v úterý podlehly finskému SC Classic 5:11 a skončily ve skupině B bez bodu na nepostupové třetí pozici.

Do turnaje až dnes vstoupily české šampionky Herbadent SJM Praha 11, které ve skupině A prohrály se švédským Djurgaardenem 5:6, i když ještě ve 37. minutě nad favoritem vedly 5:1. Postup do semifinále si mohou vybojovat ve čtvrtek proti lotyšskému Rubene. Čtyřmi góly se podílela na obratu stockholmského klubu Emelie Lindströmová.

Hráčky Bohemians ve svém posledním vystoupení v úvodu úspěšné bránily a inkasovaly až ve 13. minutě po střele Frickové. Rychenberg pak ale ještě do první přestávky přidal další tři branky a v druhé části navýšil skóre už na 6:0.

Je nám líto, video expirovalo.
PMEZ ve florbalu 2011 mužů a žen Česko

Do hry se v dresu Red Ants za rozhodnutého stavu dostala i obránkyně Klára Möglichová, gólmanka Jana Christianová do utkání nezasáhla. Ještě v druhé části překazila Mäkeläové nulu v přesilovce Hyršlová. V závěrečné části Rychenberg přidal tři góly, ale potupné "desítce" se Pražanky ubránily.

"Rychenberg potrestal každou naši chybu. Zkušenosti z extraligy nám nedávají možnost být konkurenceschopnými na takovém turnaji. Museli bychom na takové akci hrát třikrát čtyřikrát, abychom dosáhli nějakého překvapení. Udělali jsme zase fatální chyby," prohlásil trenér Bohemians Jakub Doubrava.

Herbadent ovládl proti Djurgaardenu první třetinu, ve které získal vedení 4:1. Ještě před polovinou zápasu se trefila navíc Sádková, ale pak Švédky zahájily cestu za obratem. Lidströmová dvěma góly ještě v druhé části dovršila hattrick a náskok se začal rozplývat. Hvězda týmu ze Stockholmu se trefila počtvrté ve 47. minutě a za 12 vteřin vyrovnala Karlssonová. V čase 55:12 pak rozhodla Mertsalmiová.

V mužské kategorii si švédská Storvreta spravila chuť po úterní porážce od Tatranu Střešovice (4:6) a rozdrtila norský Tunet 14:4. Zajistila si tak semifinále a prakticky i Střešovicím, které by musely s Tunetem ve čtvrtek prohrát o šest či více branek, aby v play-off chyběly.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články