Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Češky si mohou zajistit boj o medaile i o olympiádu

Lodž (Polsko) - Klíčové utkání celého mistrovství Evropy čeká české basketbalistky v dnešním čtvrtfinále proti Chorvatsku. Pokud svěřenkyně trenéra Lubora Blažka uspějí, zajistí si nejen účast v boji o medaile, ale také postoupí do kvalifikace o olympijské hry v Londýně. Česká výprava se včera přesunula z Bydhoště do Lodže, kde se v místní Atlas Areně odehrají všechna zbývající utkání turnaje. Přímý přenos vysílá ČT4 a web Sportživě.cz.

Český výběr se s Chorvatskem utkal na mistrovství Evropy naposledy v roce 1999, kdy vyhrál 67:52. Má s ním však i nejčerstvější zkušenosti: hrál s ním totiž v posledních dvou přípravných zápasech před šampionátem. V prvním Češky zvítězily 102:82, druhé utkání prohrály 80:86, ale do něj nastupovaly hlavně s myšlenkami na to, aby se vyhnuly zranění, a nepodaly optimální výkon. Chorvatsko však na šampionátu překvapilo a nečekaně vyřadilo favorizované Španělky.

"Chorvatsko bude také těžký soupeř, který je vynikající ve hře jedna na jednu. Ale věříme si, že zvítězíme," řekla po utkání s Litvou křídelní hráčka Jana Veselá. "Vyhrály jsme osmifinálovou skupinu, čímž jsme si splnily první cíl. Teď je třeba porazit Chorvatsko, abychom splnily další cíl a postoupily do kvalifikace na olympiádu," dodala.

Klíčovou hráčkou Chorvatek je zkušená rozehrávačka Sandra Mandirová, která má na turnaji průměr 14 bodů, pět doskoků a čtyři asistence na zápas. Nepříjemnými hráčkami pro český tým se v přípravě ukázaly i téměř dvoumetrová pivotka Luca Ivankovičová a křídelnice Ana Lelasová, která byla nejlepší střelkyní Chorvatek v obou zápasech s Českem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články