Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Čeští inline hokejisté rozdrtili i Finsko

Pardubice - Čeští inline hokejisté uspěli i ve druhém utkání na domácím mistrovství světa IIHF v Pardubicích a po vysoké výhře nad Finskem 9:2 vedou bez ztráty bodu základní skupinu B. Hattrick si připsal Luděk Brož, po dvou gólech přidali Petr Tenkrát a Jiří Polanský. Češi stejně jako v neděli, kdy porazili Německo 9:1, nabídli divákům v ČEZ Aréně kanonádu. K prvenství ve skupině a nejlepšímu nasazení pro čtvrtfinále stačí svěřencům trenéra Petra Hemského bod z posledního zápasu se Švédskem, který se bude hrát v úterý od 18:00. Pokud Finové porazí v základní hrací době Německo, mohou Češi i prohrát.

Vedení se dočkal český tým ve třetí minutě, kdy Stýčkovu střelu tečoval Besser. Hned za 48 sekund zvýšil dorážkou kapitán Tenkrát. Pak sice Finové snížili díky Markkanenovi v přesilovce, ale na konci první čtvrtiny zvýšil také v početní výhodě Brož.

Další průběh ovládali Češi a v následujících dvou čtvrtinách zvýšili už na šestibrankový rozdíl. Dvakrát se prosadil Polanský, skórovali znovu i Tenkrát a v přesilovce Brož. Ve 40. minutě sice podruhé překonal Handla Markkanen, ale skóre ještě navýšili Vozdecký a svou třetí trefou v utkání Brož.

Je nám líto, video expirovalo.
Česko - Finsko
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články