Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Nejlepší volejbalový pár historie je zpět

Peking – Američanky Misty Mayová s Kerry Walshovou a brazilský mužský pár Alison-Emanuel ovládli pekingský grandslam v plážovém volejbalu. V generálce na mistrovství světa oslavily návrat do nejvyšších výkonnostních pater dvojnásobné olympijské vítězky. Brazilci zase navázali na vítězství z pražské Štvanice. Starosti naopak těsně před MS mají nejlepší hráči posledních měsíců, olympijští vítězové a finalisté z Prahy Todd Rogers s Philem Dalhausserem. Ten si totiž poranil kotník a do čtvrtfinále už nenastoupil.

Vítězná dvojice z pekingského turnaje
zdroj: ČTK/AP autor: Andy Wong

Ženám už zase kralují Američanky Misty Mayová-Treanorová s Kerri Walshovou. Dvojnásobné olympijské šampionky se právě na stadionu v čínské metropoli dočkaly prvního společného triumfu po tříleté pauze, během níž Walshová porodila dvě děti a Mayová léčila achilovku. Po návratu je navíc přibrzdilo další zranění Mayové, tentokrát kolena.

"Hlavně, že jsme zase spolu. Kerri je nejlepší hráčka na okruhu a na Peking jsme měly úžasné vzpomínky už z olympiády," radovala se po výhře ve finále nad německou dvojicí Holtwicková, Semmelrová 2:1 Mayová-Treanorová. Američanky do letošního dubna držely rekordní šňůru 80 vítězných zápasů v soutěžích FIVB.

S bronzovou medailí z Pekingu odjely jejich krajanky Rossová, Kessyová, které budou v příštím týdnu obhajovat titul mistryň světa. Mezi nejlepšími překvapivě chyběly brazilské dvojice, navíc nejvýše nasazené Juliana s Larissou vypadly už v prvním kole play off s Holtwickovou a Semmlerovou.

České hráčky Lenka Háječková s Hanou Klapalovou i Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou neprošly do čtvrtfinále a dělí se o 9. místo, Petr Beneš s Přemyslem Kubalou vypadli v play off v prvním kole a jsou sedmnáctí. Všechny po přesunu z Asie čeká od pondělka v Římě vrchol sezony. Čtvrtou českou dvojicí na něm bude Soňa Nováková s Terezou Tobiášovou.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články