Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Basketbalistky Salamancy mají první evropské zlato

Jekatěrinburg – Basketbalistky ze španělské Salamancy poprvé vyhrály Evropskou ligu. Ve finálovém utkání porazily Spartak Moskva 68:59 a přerušily pětiletou zlatou šňůru ruského týmu. Evropský bronz patří hostitelskému Jekatěrinburgu, který si poradil v zápasu o třetí místo s Valencií 64:52. Salamanca získala nejvyšší evropskou trofej přesto, že jako jediný tým z top four neměla na soupisce žádnou americkou posilu.

Španělská Salamanca se o kontinentální trůn utkala se Spartakem už před dvěma lety, tehdy však jihoevropský tým na dlouholetého vládce soupeře nestačil. Tentokrát pomohla Salamance, která v úvodním kole Evropské ligy porazila USK Praha, k úspěchu především Silvia Domínguezová, která nastřílela 16 bodů. Na druhé straně dala ještě o bod více Taj McWilliamsová.

Do bojů o medaile nastoupila v dresu Valencie také česká hráčka Jana Veselá. V utkání o třetí místo byla druhou nejaktivnější střelkyní svého týmu, ten však nakonec na bronz nedosáhl – a to přesto, že si Valencie proti Jekatěrinburgu vypracovala v úvodu třetí čtvrtiny až devítibodový náskok. Ruský tým ale ještě do přestávky skóre otočil a závěrečnou část ovládl jednoznačně 22:11.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články