Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Nymburk opustí Jadranskou ligu

Praha - Basketbalisté Nymburka pro příští sezonu opustí Jadranskou ligu, v které startovali v aktuálním ročníku, a znovu se vrátí do české nejvyšší soutěže. Sedminásobní domácí šampioni však chtějí nově naskočit do VTB ligy, v níž startují kluby z východní, střední a severní Evropy. Středočeši mají dál zájem hrát i Evropský pohár ULEB, kde už odehráli čtyři sezony.

O tom, jestli se Nymburk opravdu zapojí i do VTB ligy, by se mělo rozhodnout příští úterý na valné hromadě soutěže. "Myslím, že naše vyhlídky jsou slušné. Hlavně díky našim dobrým výsledkům z posledních sezon na evropské scéně," řekl Jiří Zídek z vedení nymburského klubu, který jednání s představiteli VTB ligy vede společně s ředitelem klubu Rudolfem Šimečkem.

Nymburští v Jadranské lize skončili na osmém místě s bilancí dvanácti výher a čtrnácti porážek, do závěrečného Final Four se neprobojovali a od března se už zapojili do nadstavbové části české nejvyšší soutěže. V příští sezoně ale budou pravděpodobně hrát tři soutěže najednou. Vedení Nymburka plánuje, že kvůli nabité termínové listině v dalším ročníku bude muset částečně rozšířit kádr. "Letos jsme se při náročném programu přesvědčili, že to možná je nezbytné. Čtrnáct hráčů bychom možná v další sezoně mohli využít," uvedl Šimeček.

Nymburk chce ušetřit

Jadranskou ligu Nymburk opouští i kvůli velké finanční náročnosti. Jedna sezona vyšla Středočechy asi na 16 milionů korun i proto, že platili vysoké startovné. To se ale při vstupu do VTB ligy neskládá. Ve VTB lize ubude i výjezdů na venkovní zápasy, což také rozpočtu ulehčí. "Ekonomicky to pro nás bude po všech stránkách mnohem výhodnější," řekl prezident ČEZ Nymburk Miroslav Jansta.

Nymburk by ve VTB lize mohl narazit na atraktivní soupeře. V této sezoně soutěž hraje dvanáct týmů ve dvou šestičlenných skupinách a pět účastníků (CSKA Moskva, Chimki Moskva, Žalgiris Kaunas, Lietuvos Rytas a Prokom Gdyně) startovalo v prestižní Eurolize. V příštím ročníku bude soutěž rozšířena o dva nebo čtyři týmy a právě Nymburk má velkou šanci, že se do ní zapojí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články