Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Prostějovské volejbalistky triumfovaly ve Středoevropské lize

Prostějov - Volejbalistky Prostějova vyhrály Středoevropskou ligu. Ve finálovém utkání dnes v domácím prostředí porazily za 87 minut rakouský Post Schwechat 3:1. V zápase o třetí místo Doprastav Bratislava zdolal obhájkyně loňského prvenství z Mariboru 3:2. Prostějov vyhrál Středoevropskou ligu bez zakolísání, v základní části soutěže prohrál pouze jednou se Schwechatem a v celé soutěži ztratil jen osm setů.

Do závěrečného zápasu vstoupily Hanačky poněkud rozpačitě a celý první set se nemohly dostat do herního rytmu. Rakouský tým s šesti americkými volejbalistkami v sestavě se prosazoval přesnější hrou v poli i na blocích a překvapivě také důraznějším útokem. Většinu akcí zakončovaly Simičová s Jonesovou, proti níž jen s obtížemi hledaly domácí volejbalistky obranu.

Ještě v závěru úvodního setu trenér Miroslav Čada poslal do hry levorukou Bramborovou, která svým důrazem rázně zavelela k obratu. V průběhu druhé sady přidala šest přímých bodů z podání a tvrdým útokem se prosazovala i na síti. Postupně se k ní přidaly Němka Ssuschkeová s Tomašekovou a Velikou, kterým nabízela útočné akce přesnými nahrávkami Kubínová. V poli navzdory poraněnému stehennímu svalu zářila Chlumská. Útočným tlakem zlomily v druhém setu prostějovské volejbalistky odpor svých soupeřek.

Hráčky Schwechatu se ještě dvakrát zvedly v úvodech závěrečných dvou setů. V třetím vedly 3:0, ovšem Prostějov jim vzal vítr z plachet osmibodovou šňůrou. Také v úvodu čtvrtého setu sice rakouský tým získal náskok 4:1, který mu ale domácí hráčky stejným způsobem sebraly a v koncovce nepřipustily žádné drama. Po prvenství v Česko-Slovenském poháru si připsaly další mezinárodní úspěch.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články