Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Basketbalisté Pardubic poprvé prohráli

Praha - Dosavadní suverén nejvyšší basketbalové soutěže v 8. kole poprvé ztratil. Basketbalisté Pardubic nestačili na Nový Jičín, jemuž na jeho palubovce podlehli vysokým rozdílem 52:76. Do čela tabulky se tak dostalo mužstvo z Děčína, které porazilo v nepříliš střelecky atraktivním duelu 58:43 Brno. Nový Jičín vedl po poločase o propastných osmnáct bodů, až poté se zatím stoprocentní Východočeši dostali do hry.

Pardubice, dosavadní lídr, nezačal utkání v Novém Jičíně dobře. "Domácí vyhráli zaslouženě. Zejména v první půli byli dominantní. My jsme do utkání vstoupili s velkou nejistotou ve střeleckých pozicích. Našemu soupeři jsme to až moc usnadnili," řekl pardubický kouč Jan Slowiak.

Domácí nakonec zvládli zápas s velkým přehledem, což potěšilo i trenéra Zbyňka Cholevu: "Jsem strašně rád, že jsme porazili jediný ligový tým, který doposud neprohrál. Je pravda, že byli dneska oslabeni, ale to nesnižuje náš výkon. Zvlášť v prvním poločase jsme hráli dobrou obranu a nacházeli jsme výborné pozice pro střelce. Jako normálně jsme polevili ve třetí části."

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Nový Jičín - Pardubice

Záznam utkání Nový Jičín - Pardubice sledujte zde

V Opavě se představil jeden z favoritů ligy Prostějov a potvrdil své ambice. Úvod se však vydařil domácím, kteří získali během čtyř minut dvanáctibodový náskok a svého soupeře jasně přehrávali. Hosté korigovali až v samém závěru první čtvrtiny. Ve druhé části Prostějov zlepšil defenzivu, přinutil Opavu ke ztrátám a v 18. minutě šel do vedení. Přesto domácí poločas vyhráli. Po přestávce však zabrala cizinecká legie v barvách Prostějova a během pěti minut vedli hosté o sedm bodů především zásluhou rychlých protiútoků. V poslední části dokázali Opavané ještě snížit na rozdíl dvou bodů, ale zkušení hosté chytrou hrou udrželi náskok a vyhráli 83:74.

Ostrava si poměrně lehce poradila s nováčkem ze Svitav, ač výsledek 77:64 není úplně jednoznačný. Domácí totiž polevili v poslední čtvrtině zápasu. Přestalo se dařit hlavně jejich oporám a hosté snížili rozdíl na pouhých devět bodů. Víc už jim ale Nová huť nedovolila.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články