Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Volejbalisté porazili Kamerun 3:0 a jsou na MS v elitní dvanáctce

Ancona - Čeští volejbalisté postoupili na mistrovství světa mezi nejlepší dvanáctku, což se naposledy podařilo společné československé reprezentaci v roce 1990. Osmifinálovou skupinu L v Anconě dnes Češi zakončili jednoznačnou výhrou 3:0 nad Kamerunem a obsadili v ní první místo před olympijskými vítězi z USA. Nyní reprezentanty čeká přesun do Říma, kde se v tříčlenné čtvrtfinálové skupině utkají v pondělí a v úterý s druhými týmy ze skupin G a N. Těmi by podle předpokladů měly být Německo a Bulharsko, nad nímž svěřenci trenéra Jana Svobody na turnaji už jednou zvítězili.

Kamerun v základní skupině vyřadil Austrálii a v pátek v pěti setech potrápil favorizované Američany. Čechům by k postupu stačila i těsná prohra, ale rozjetý tým od začátku neochvějně mířil k čtvrtému vítězství za sebou. Hned od prvních míčů si Češi začali budovat náskok obranou v poli, která se v průběhu MS stala jejich silnou stránkou.

Jan Štokr: "Jsme spokojení hlavně s tím, že jsme i dneska zahráli dobře. Teď nás v Římě čekají dva těžcí soupeři, ale zatím jsme tady prohráli jenom jednou a snad budeme v té úspěšné sérii pokračovat."

Další body přidávali díky razanci univerzála Štokra i obou smečařů a Ticháčkovým místy až drzým nahrávkám. Na druhé straně jim jen krátce škodil servis nejvíce bodujícího hráče šampionátu Mbouleta. Celkově bylo ale podání mnohem více českou zbraní. Přijímající hráči Kamerunu s ním měli značné potíže a také druhá sada byla prakticky od začátku jasnou záležitostí (6:2).

Kamerunská obrana si nevěděla rady se zpracováním Štokrových dělovek, ale protivník si především nemohl být jistý tím, komu nahrávač Ticháček míč v útoku pošle. Často smečovali i středoví hráči Veselý a Konečný, kteří k českému součtu přispěli celkem 21 body. Češi soustředěně kráčeli za jednoznačným vítězstvím, africký soupeř ani v třetím setu neudržel vyrovnaný průběh příliš dlouho. Po pouhých 67 minutách proměnil mečbol Petr Konečný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články