Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Basketbalistky rozdrtily Koreu a jsou blíž čtvrtfinále MS

Brno - České basketbalistky porazily v úvodním utkání osmifinálové skupiny na mistrovství světa Koreu 96:65 a výrazně se přiblížily postupu do čtvrtfinále. S výjimkou nervózního úvodu měl v Brně český tým jasnou převahu a soupeřkám nedal nejmenší naději na zvrat. Domácím hráčkám nejvíc pomohl výrazně zlepšený výkon v útoku, poprvé na turnaji překročily hranici 70 nastřílených bodů, excelovala hlavně Eva Vítečková, autorka 27 bodů. Do střelecké tabulky se zapsalo všech dvanáct českých hráček. Lépe zatím na turnaji střílely jen Američanky, které daly 99 bodů Řecku a 108 Senegalu.

Jejich euforii na začátku čtvrté čtvrtiny zkalilo jen zranění kotníku kapitánky Hany Horákové, které by však nemělo být vážné. Češky v úterý znovu v Brně hostí Španělsko, s kterým by mohly bojovat o druhé místo ve skupině, ve středu se utkají s Brazílií.

Tým vedený koučem Luborem Blažkem na šampionátu poprvé prolomil střelecké tápání, které Češky provázelo v zápasech základní skupiny proti Argentině, Rusku i s Japonskem. Dnes hráčky odhodily ostych při střelbě, a i když je na začátku hodně trápila kanonýrka Pon Jon-ha, která se postarala o prvních osm bodů asijského celku, podmanily si dění na palubovce.

Symbolem jejich náporu byla probuzená střelkyně Vítečková, která jen v první čtvrtině neomylně nasázela čtyři trojky, přitom v prvních třech zápasech se z perimetru trefila jen dvakrát. Její sebevědomí naladilo i další hráčky, pod košem se v útoku začalo dařit i pivotce Večeřové.



Reprezentantky byly na útočné polovině chvílemi k nezastavení, jejich náskok rychle a výrazně rostl i díky velkým bodovým šňůrám. Dnes se také poprvé vyhnuly chvilkovým zaváháním, která je srážela ve skupině a pak kvůli tomu prožívaly nervózní závěry.

Záznam utkání ČR - Korea sledujte zde

Dnes si naopak už velmi brzy před koncem užívaly exhibici a zlomenému soupeři nedaly vydechnout. Na konci je jen čtyři body dělily od pokoření stovky nastřílených bodů. I tak si ale znovu po závěrečném klaksonu užívaly velké ovace haly ve Vodově ulici.

Korea - ČR
zdroj: ČTK
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články