Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

ČT4 odvysílá z MS basketbalistek 25 přímých přenosů

Praha - Česká televize odvysílá od čtvrtka do neděle 3. října do celého světa přenosy z mistrovství světa v basketbalu žen, které hostí tentokrát Česká republika. Po domácích světových šampionátech v ledním hokeji v roce 2004 a v klasickém lyžování v roce 2009 jde o další náročnou akci, na níž se bude podílet více než 200 členů štábů v Brně, Ostravě a Karlových Varech. Český fanoušek na programu ČT4 naladí během MS 25 přímých přenosů.

Zápasy budou komentovat Jakub Bažant, Jan Smetana a Tomáš Budka, po jejich boku se budou střídat bývalí reprezentanti Jaroslav Kovář s Evou Horákovou. Role experta ve virtuálním studiu s elektronickou tužkou se zhostí někdejší kouč mužské reprezentace Michal Ježdík.

Česká televize zabezpečuje výrobu mezinárodního i národního signálu z celého šampionátu podle regulí televizních komisí Mezinárodní basketbalové federace (FIBA). Zajistí přitom výrobu přímých přenosů ze všech 62 zápasů šampionátu a také komplexních souhrnů ze všech utkání každého hracího dne. Podle údajů FIBA by měl signál ze ženského šampionátu zasáhnout 140 zemí světa.

Velký zájem o přenosy má kromě Číny i Brazílie

Komentátory zatím vysílá 10 společností. Velký zájem projevila zejména Francie a Čína. Asijská supervelmoc vysílá na MS hned dvě společnosti. Na otázku v dotazníku, jakou předpokládají Číňané sledovanost zápasů národního týmu, uvedli čtvrt miliardy diváků. Značný zájem o šampionát projevují také Brazilci, kteří mají k dispozici vlastní satelitní vůz a k mezinárodnímu přenosu ještě přídavné unilaterální kamery. Počítá se i s celosvětovým využitím internetové televize FIBA TV.

Pro vysílání přenosů ze základních skupin musí ČT nasadit alespoň 9 kamer, pro finálovou část šampionátu v Karlových Varech požaduje FIBA minimálně 12 kamer. Pro zápasy českého týmu i závěrečná kola bude znovu připraveno i české studio s komplexním zaměřením na náš reprezentační tým. Chybět nebudou zajímavé pohledy do zákulisí šampionátu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články