Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Um, koncentrace a hlavně srdce – recept na úspěch podle basketbalistky Elhotové

Praha - Už za méně než čtrnáct dní startuje světový šampionát basketbalistek v České republice a podle reprezentantky Kateřiny Elhotové probíhá příprava velmi dobře. Připomněla především dvě výhry nad Čínou, triumf na turnaji v Karlových Varech a poslední vítězství nad Řeckem. Hráčky se pokusí na šampionátu jít od zápasu k zápasu, dopředu příliš nepřemýšlet. Celkové umístění českého národního týmu si proto dvacetiletá hráčka tipovat nechce. Kateřina Elhotová odpovídala v on-line rozhovoru na serveru SportŽivě.cz.

Klíčem k úspěchu bude podle české reprezentantky koncentrace před každým utkáním. "Myslím, že když dáme do každého zápasu všechen um, koncentraci a hlavně srdce, můžeme být hodně vysoko," míní Elhotová.

Nad otázkou, zda dostanou basketbalistky v případě úspěchu finanční prémii, se křídelní hráčka zarazila. Přesnou cifru ani nezná. "Myslím, že většina z nás basketbal nehraje kvůli penězům, a to, že člověk reprezentuje svou zemi, nedělá kvůli nějaké prémii," zdůraznila.

V on-line rozhovoru se Elhotová dotkla i nebasketbalových témat. Připomněla například módní přehlídku, na které se představila se spoluhráčkami ve večerních róbách. Modelingem by se však živit nechtěla. "Obdivuji všechny holky, co chodí na vysokých podpatcích, každý den se musí nechávat česat, na obličej si nanášet vrstvy make-upu. To není nic pro mě, ale jsem ráda za tu zkušenost a navíc jsme si s holkami užily spoustu legrace," uvedla Elhotová.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články