Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Šebrle: Kdyby to ještě šlo, do Londýna nejedu

Londýn - Desetibojař Roman Šebrle stále neví, zda v Londýně vydrží nápor jeho bolavá pata. "Bude to padesát na padesát," řekl před svým posledním desetibojem na olympijských hrách v kariéře. Popadesáté v životě by chtěl překonat hranici 8 000 bodů. Na olympiádu přijel počtvrté, doma má stříbro ze Sydney a zlato z Atén. Ví nejen to, že o medaili bojovat nebude, ale hrozí také to, že desetiboj ani nedokončí. "Představoval jsem si tu poslední olympiádu trochu jinak, ale co se dá dělat," řekl Šebrle. Víc mu napoví úterní rozcvičení před středečním startem.

Roman Šebrle
zdroj: ČTK/AP

Úpon v patě ho bolí zhruba dva týdny, v Šebrleho hlavě zrála myšlenka, že start odvolá a pustí do Londýna Adama Sebastiana Helceleta, který splnil mírnější limit B. Rozhodl se bojovat, jenže bolest neustupuje. Od minulé středy už nejde nominaci změnit. "Kdyby to ještě teď šlo, tak bych ho pustil," řekl Šebrle.

Přesto bývalý světový rekordman a mistr světa věří, že nastoupí. Jeho stav se lepší. Stará se o něj lékař a fyzioterapeut Pavel Kolář, který dal v Londýně dohromady zraněnou olympijskou vítězku skifařku Mirku Knapkovou. Používají laser i biolampu. "Zlepšilo se to. Ale všechno ukáže až závod. Je to prý z přetížení."

Roman Šebrle: "Může se stát cokoliv. Že odstoupím, že dokončím."

Má proto dílčí cíle. Nastoupit, potom dokončit. A když se bude dařit, nasbírat více než 8 000 bodů. Popadesáté v kariéře. Druhým v této statistice je bývalý trojnásobný mistr světa Tomáš Dvořák, který dokončil 35 desetibojů nad 8 000 bodů. "Když nastoupím, rozhodně půjdu na sto procent. Nemám proč to šetřit. Zlato a stříbro mám, další medaili nezískám," řekl Šebrle.

Šebrleho zraněná pata
zdroj: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články