Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

V Londýně padl nový světový rekord ve střelbě na trap

Londýn - Italka Jessica Rossiová získala olympijské zlato ve světovém rekordu ve střelbě na trap. Dvacetiletá policistka minula za celou soutěž jeden ze stovky asfaltových terčů. Po výborné a bezchybné kvalifikaci jednou zaváhala až ve finále.

Italská vítězka trapu Jessica Rossiová
zdroj: ČT4

Dosavadní světové maximum vylepšila Rossiová o tři zásahy, olympijské dokonce o osm. Stříbrnou medaili získala stejně jako v Pekingu slovenská reprezentantka Zuzana Štefečeková, dosavadní světová rekordmanka. K úspěšné obhajobě se dobrala v dodatečném rozstřelu tří soupeřek. V jeho třetím kole odpadla Delphine Reauová z Francie a získala bronz, už ve druhém kole přišla o naději na medaili Alessandra Perilliová ze San Marina.

"Získat tohle stříbro bylo náročnější než to v Pekingu. Tam ode mě nikdo nic nečekal. Teď jsem cítila tlak od ostatních i od sebe, navíc jsem tady měla spoustu přátel a rodinu," řekla předloňská světová šampionka a loňská vicemistryně světa Štefečeková.

Na zlato v soutěži prý nemohla pomýšlet. "Jessica byla jiná liga, měla skvělou formu a střílela si svůj vlastní závod. Netuším, co měla k snídani," dodala žertem na adresu nejmladší účastnice soutěže. Zatipovala si, že Rossiová, jež se už před třemi lety v Mariboru stala mistryní světa mezi dospělými, bude brzy první ženou, která dosáhne na absolutní výsledek 100 bodů.

Osmadvacetiletá Štefečeková je v Londýně druhou slovenskou medailistkou v brokové střelbě po bronzové skeetařce Dance Bartekové. Pro svoji zemi vybojovala čtvrtý a zatím nejcennější kov; Slováci mají ve sbírce ještě další dva bronzy zásluhou kanoistů na divoké vodě Michala Martikána (C1) a bratrů Petera a Pavola Hochschornerových (C2).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články