Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Jachtařka Fenclová je stále osmá

Londýn -  Česká reprezentantka v jachtingu Veronika Fenclová si i po osmi rozjížďkách olympijské regaty v třídě Laser Radial drží osmé místo. Udržuje si tak naději na postup do finálové jízdy pro deset nejlepších. Češka má ale ještě před sebou dvě rozjížďky.

Veronika Fenclová
zdroj: ČTK/AP autor: Bernat Armangue

Fenclové se po dni volna příliš nevydařila dnešní úvodní jízda, v níž skončila sedmnáctá. Poté ale zajela šestý čas a zůstala celkově osmá s 63 body. 

"Dala jsem do toho vše, fakt maximum, ale zaďáky mi vůbec nešly. Navíc nemám ráda tyhle malé tratě, na kterých jedeme čtyři kola místo obvyklých dvou. Teď musím dobře zregenerovat na další den," řekla Fenclová. "Byla asi šance zaútočit na lepší pozice, ale prostě vše nezapadlo do sebe, jak mělo," dodal kouč Jakub Kozelský.

Jachtařky čekají ještě dvě rozjížďky v sobotu. V pondělí je na programu finálová jízda pro deset nejlepších, jež se boduje dvojnásobně. Vyrovnané pořadí vede Evi van Ackerová z Belgie (23) před Annalise Murphyovou z Irska (24) a Nizozemkou Marit Bouwmeesterovou (26).

Desátou rozjížďkou ve třídě Finn skončila olympijská regata v Dorsetu pro Michala Maiera, jenž byl ve 48 letech nejstarším českým účastníkem her. Na svých pátých OH obsadil 21. pozici a o čtyři místa vylepšil výsledek z Pekingu.

Z druhého místa půjde v této třídě do nedělního finále slavný Brit Ben Ainslie, jenž v domácích vodách usiluje o čtvrté zlato za sebou. Na vedoucího Dána Jonase Högha-Christensena ztrácí dva body. V případě rovnosti rozhoduje výsledek z poslední rozjížďky.

V třídě Laser je Viktor Teplý po osmi jízdách jednatřicátý. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články