Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/24

Nizozemské pozemkářky postupují vítězně, ne však přesvědčivě

Londýn - Nizozemky si připsaly svou třetí výhru na olympijském turnaji v pozemním hokeji. Experti však jsou toho názoru, že styl hry světových jedniček zatím zaostává za očekáváním. Nizozemské hokejistky sice vyhrávají, ale soupeřky zdaleka nepřehrávají přesvědčivě.

Pozemní hokej
zdroj: Gettyimages Editorial

Zápas proti Číně tak zaujal především sólovou akcí Maartje Goderieové, která se prodriblovala po levé straně a svou akci zakončila přesnou trefou do protějšího rohu branky. Jinak ovšem utkání nabízelo pořád stejný obrázek - Nizozemky zatlačily asijské soupeře na jejich polovinu, z neustálého tlaku však nedokázaly vytěžit více brankek. Zápas tak rozhodla střela Goderieové již z desáté minuty střetnutí. Nizozemky jsou již jen bod od semifinále, přičemž se dá očekávat, že v zápase s Jižní Koreou přinejmenším bod získají. 

V podobné pozici jako Nizozemky je i výběr Velké Británie, který 3:0 zdolal Belgii, a to brankami Ballové, Bartlettové a Cullenové. Taktéž Britky již potřebují jen bod, který mohou získat v sobotu proti Číně.

Australanky porazily tým Spojených států 1:0 a jsou v podobné situaci jako zmíněné výběry Velké Británie a Nizozemska. Z dalších zápasů Argentinky zvítězily v duelu s Novým Zélandem, když obě branky při výhře 2:1 vsítila Rebecchiová.

Výsledky turnaje pozemních hokejistek:

Skupina A: Korea - Japonsko 1:0 (0:0), Čína - Nizozemsko 0:1 (0:1), Belgie - Británie 0:3 (0:1).

Skupina B: Austrálie - USA 1:0 (1:0), JAR - Německo 0:2 (0:1), Nový Zéland - Argentina 1:2 (0:1).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články