Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Štěpánek s Hradeckou končí po prvním kole

Londýn - Český pár Radek Štěpánek s Lucií Hradeckou prohrál hned v prvním kole mixu s Brity Andym Murraym a Laurou Robsonovou, když po setech 5:7, 7:6 a super tie-breaku 7:10. Jedinou českou nadějí na zisk medaile tak zůstávají Hradecká, Hlaváčková, které v semifinále olympijského turnaje ve čtyřhře narazí na první nasazený pár Američanek Lisa Raymondová a Liezel Huberová.

Lucie Hradecká na OH
zdroj: AP autor: Mark Humphrey

Zápas, který byl o den odložen, začal kolem půl sedmé na prvním kurtu a na atmosféře to bylo znát. Fanoušci domácích hnali britský pár za vítězstvím, co to šlo. Od prvního míčku byl úvodní set velice vyrovnaný. Oba páry si bez větších potíží držely svoje podání a vše nasvědčovalo tomu, že utkání dospěje až do tie-breaku. Avšak při servisu Lucie Hradecké se dostali Britové k prvnímu brejkbolu v zápase, který vzápětí dokázali využít. Následný servis si Britové bez problému udrželi a čistou hrou získali úvodní sadu 7:5.

Druhý set nezačal pro český pár vůbec dobře. Při podání Radka Štěpánka se dostal britský pár ke dvěma brejkům a hned ten první přesnou ranou na čáru Robsonová proměnila. Vzápětí brejk také potvrdili a dostali se do vedení 2:0. Britský pár se v tento momentu vezl na vlně euforie, zejména Robsonová, která na začátku utkání byla nejslabší na kurtu.

A i při dalším servisu se Murray s Robsonovou dostali ke dvěma brejkům. Český pár je však odvrátil, když Hradecká nejprve esem a posléze tvrdým servisem hrozbu dalšího ztraceného podání odvrátila. Nakonec třetí gem Češi dokázali získat pro sebe a snížili tak na 1:2.

Ke dvěma brejkům se dostal za stavu 3:4 při podání Robsonové i český pár a hned první, díky již třetí dvojchybě osmnáctileté Britky v tomto gemu, využil. Při následném podání Štěpánka měli šanci na re-break opět Britové, když opět měli dva brejkboly. Avšak ani jeden nedokázali využít a i přes velké problémy Štěpánek svoje podání udržel. Set se nakonec dostal až do tie-breaku.V něm se český pár dostal hned ke třem setbolům. Ovšem neproměnili ani jeden a následně se Murray s Robsonovou propracovali k mečbolu. Češi ho dokázali odvrátit a opět získali setbol. A ten Štěpánek s Hradeckou proměnili a srovnali tak 1:1 na sety.

Místo třetího setu přišel na řadu super tie-break. V něm se český pár dostal do vedení 5:2, ale Britové následně získali sedm bodů v řadě a dostali se ke čtyřem mečbolům. Dva z nich Štěpánek s Hradeckou dokázali odvrátit, ale třetí už Britové proměnili a dostali se tak do čtvrtfinále olympijského turnaje. V něm Murray s Robsonovou narazí na australský pár Stosurová, Hewitt.

"Jako pár jsme si sedli a udělali jsme maximum, ale bohužel to pro nás nedopadlo," litoval Štěpánek. "Byl to zážitek nastoupit proti domácí dvojici. Atmosféra byla skvělá, užili jsme si ji," komentovala Hradecká bouřlivé prostředí. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články