Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hitem sázkařů je Synek, věří mu i bookmakeři

Praha – Přestože čeští olympionici prozatím v zisku cenných kovů zůstávají za očekáváním, sázkařskému byznysu přinášejí radost vrchovatou. Výkony tuzemských sportovců v Londýně totiž k tipařským tiketům táhnou i ty, kteří jinak do sázkových kanceláří roky nezavítají. Výsledkem jsou rekordní tržby, a to dokonce i v porovnání s posledními hrami v Pekingu. Nejčastěji Češi sázejí na medailové naděje Ondřeje Synka, který na skifu pojede zítra.

Sázková kancelář
zdroj: ČT24

Podobné časové pásmo i možnost sázet po internetu rozvazuje Čechům ruce. Sází víc, sází z domova. Oproti olympijským hrám v Číně, které se konaly v roce 2008, vylétly tržby sázkových kanceláří o desítky procent nahoru. "Určitě se sází na české reprezentanty. Češi jsou srdcaři, nicméně pokud se objeví favorit a je to cizinec, tak národní cítění jde stranou," potvrdil mluvčí sázkařské společnosti Tipsport Michal Peterka.

V kurzu jsou hlavně prověřená esa. Za tip na medaili skifaře Ondřeje Synka zatím u dvou největších kanceláří Češi utratili skoro čtyři miliony, na úspěch oštěpařky Barbory Špotákové vsadili ještě víc – přes šest milionů korun.

Dva ku jedné na zlato pro Synka

Podle společnosti Fortuna je olympiáda svátkem svátečních sázkařů. "Na olympiádě si vsadí i ti, kteří normálně nepřijdou," dodal její mluvčí Petr Šrain. A s dalším přívalem sázek počítají kanceláře během příštího týdne, kdy naplno odstartují atletické závody.

Také kvůli neúspěchu českých sportovců je letošní olympiáda zatím výnosná spíš pro bookmakery. I to se ale může rychle změnit. Lidé totiž sází nejen na sportovní výsledky, ale také na kuriozity. "Například jestli Ondřej Synek potopí loď nebo Kateřina Emmons trefí terč soupeře," jmenuje FORTUNA sázkové příležitosti.

Jednou z netypických sázek je i celkový počet medailí, které si Češi z olympiády odvezou. Nejvíc sázkařů odhaduje pět a víc, jestli se ale na téhle sázce bude vyhrávat, si nikdo netroufá odhadnout.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články