Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hlaváčková s Hradeckou si zahrají o finále se světovými jedničkami

Londýn - Tenistky Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou porazily tchajwanskou dvojici Chuang Chia-jung a Hsieh Su-wei 6:3, 6:4 a zahrají si ještě dva zápasy, ve kterých již půjde o medaile. V semifinále narazí na nejvýše nasazené Američanky Lisu Raymondovou a Liezel Huberovou. "Přijely jsme sem proto, abychom byly v této pozici. Znamená to pro nás všechno. Můžeme se o to poprat naší nejlepší hrou," řekla Hlaváčková.

Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou
zdroj: AP autor: Kirsty Wigglesworth

Češky začaly skvěle a brzy se ujaly vedení 5:0. Hsieh Su-wei pak odešla do šaten a na kurt se po pěti minutách vrátila s obvázaným levým stehenním svalem. Pauza Tchajwankám prospěla a získaly tři hry v řadě. Lucie Hradecká pak ale skvěle podávala a Češky ovládly první set 6:3.

Začátek druhé sady vyšel lépe Tchajwankám, ve druhé hře vzaly Češkám podání a pak se ujaly i vedení 3:0. České hráčky ale dokázaly srovnat na 3:3, prolomily podání Chuang Chia-jung, svůj servis si naopak podržely a jediná hra je dělila od semifinále. Tchajwanky ještě snížily na 4:5, ale Lucie Hradecká předvedla na servisu podobné představení jako na konci prvního setu a Češky vyhrály 6:3, 6:4.

V utkání proti Američankám nebudou Hlaváčková s Hradeckou favoritkami. Letos se oba páry na turnajích WTA nestřetly, loni vyhrály Češky v Bruselu a prohrály na trávě v Eastbourne. "Na trávě jsou Huberová s Raymondovou nejsilnější, budeme potřebovat podporu, ale už na nás není takový tlak. Ukážeme, co umíme. Půjdeme si pro to a vyhrajeme," řekla Hlaváčková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články