Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sestry Antošovy skončily v rozjížďce páté a musí do oprav

Londýn - Jitka a Lenka Antošovy obsadily v rozjížďce dvojskifu olympijské regaty páté místo a o postup do finále budou muset ještě zabojovat. Poslední místo obsadila nakonec i čtyřka mužů bez kormidelníka. Opravy jsou na programu v úterý. 

Jitka Antošová
zdroj: Getty Images

Veslařky pražské Slavie ve svém prvním společném vystoupení na olympiádě viditelně šetřily síly. Přímo do finále postoupily dvě nejrychlejší lodě, přičemž o výhře v současnosti nejlepší světové posádky Katherine Graingerové a Anny Witkinsové z Velké Británie nebylo od startu pochyb.

Čtyřka "bez" do finále postoupit nemohla, ve hře byla účast v semifinále, do kterého se přímo kvalifikovaly tři ze čtyř posádek. Češi se zpočátku drželi na třetím místě, ale poté je předstihla čtveřice Běloruska a svěřenci trenéra Petra Blechy se před ni i přes velkou snahu v závěru již posunout nedokázali. V úterý budou ve čtyřčlenné opravě bojovat o tři postupová místa.

Druhé postupové místo poté také s přehledem kontrolovaly Novozélanďanky Anna Reymerová a Fiona Patersonová. V úterních opravách bude o dvě postupová místa bojovat šest posádek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články