Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lemaitre nepoběží v Londýně stovku, z dvoustovky chce medaili

Londýn - Nejrychlejší Evropan současnosti Christophe Lemaitre dopředu vzdal boj se zámořskými hvězdami o olympijské medaile na nejkratší sprinterské trati a v Londýně bude startovat jen na dvoustovce. Na ní spatřuje větší šance na úspěch, vynechání kratšího závodu mu má pomoci ušetřit síly.

Christophe Lemaitre
zdroj: GettyImages autor: Ian Walton

"Tam doufám v medaili," prohlásil dvaadvacetiletý Francouz. Dvojnásobný mistr Evropy v běhu na 100 metrů je s osobním rekordem 9,92 historicky nejrychlejším mužem bílé pleti, letos se ale ještě pod deset sekund nedostal. "Stovku jsme definitivně odepsali," řekl sprinterův trenér Pierre Carraz.

Na dvoustovce patří Lemaitreovi časem 19,91 z londýnské Diamantové ligy čtvrté místo ve světových tabulkách. Mezi účastníky olympiády je třetí za Jamajčany Yohanem Blakem a Usainem Boltem.

"Na stovce je Christophe až desátý mezi přihlášenými (s časem 10,04). Na dvoustovce můžeme doufat v medaili," dodal kouč běžce, který před rokem na mistrovství světa doběhl ve finále dvoustovky třetí za Boltem a Američanem Waltrem Dixem v osobním maximu 19,80. Na nedávném ME Lemaitre naopak vynechal dvoustovku, zatímco na stovce obhájil kontinentální titul.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články