Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Krpálek bojuje před OH s bolestmi zad

Praha - Judistovi Lukáši Krpálkovi kazí náladu necelé dva týdny před jeho startem na olympiádě v Londýně obnovené zranění zad. Krpálek ke zdravotní újmě přišel kuriózně, když v sobotu měnil prasklou pneumatiku u motocyklu, a má obavy, že mu potíže zkomplikují závěrečnou přípravu. Jedna z českých medailových nadějí na OH teď zvažuje, jestli vyrazí na plánované soustředění do Polska, nebo zůstane doma v péči fyzioterapeuta.

"Ale doufám, že olympiáda přímo ohrožena není. Možná to je jen únavou, v poslední době jsem toho odtrénoval hodně. A když trochu zvolním, dá se to do kupy. Do mého startu je ještě docela dlouhá doba," uvedl při dnešním setkání s novináři Krpálek, který se ve váze do 100 kg na londýnském tatami představí ve čtvrtek 2. srpna.

Krpálka, bronzového medailistu z loňského MS, potíže se zády sužovaly už na začátku roku, na šest týdnů vypadl z tréninku a přišel o několik turnajů, kvůli kterým vypadl z elitní osmičky světového žebříčku. Teď je desátý a mrzí ho, že nebude právě mezi osmi nasazenými elitními závodníky před losem olympijského turnaje.

Víc ale dvaadvacetiletého rodáka z Jihlavy mrzí aktuální zdravotní problém. "Štve mě, že záda zase bolí. Ale pořád věřím, že to bude v pohodě," uvedl Krpálek, který je od víkendu v péči fyzioterapeuta judistické reprezentace Davida Vrbického. "Byl jsem u něj v neděli a napravil mě, je to lepší, než když se mi to stalo. Ale když déle sedím, tak záda tuhnou a pak zase chodím shrbený," popsal Krpálek, jenž by pro české judo mohl získat první medaili od OH 1980 v Moskvě, kdy si připsal bronz Vladimír Kocman.

Lukáš Krpálek:

"Musím tam být ve stoprocentní formě. Kdyby mě píchlo v zádech v prvním zápase, nebylo by to dobře. Každý tam musí být dokonale připravený, protože to bude řežba. Když se pak nemůžete prát naplno, je to problém."

Sám je zvědavý, co všechno v tréninku do olympiády zvládne. "Zvažujeme, jestli jet na přípravný kemp do Polska. Čeští kluci i se sparingpartnery Michalem Horákem a mým bráchou letí na olympiádu už v úterý a já bych se doma už neměl moc s kým prát. Jisté je, že ale do kimona před olympiádou musím. Ale nešel bych do toho naplno, spíš bych zkoušel různé chvaty do rychlosti, nebo se pral na zemi," přemítal Krpálek.

Do dějiště her odletí v pátek ráno, aby stihl slavnostní zahájení. Krpálek ale zatím neví, jestli na ceremoniál vyrazí. "Snad tam nedám zádům úplně záhul. Přece jen by teď nebylo ideální, abych tam čtyři hodiny postával. To bych asi nevydržel. Na druhou stranu by byla škoda, kdyby mně to mělo utéct. Na zahájení chce být každý sportovec," uvažoval Krpálek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články