Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Čech Matys zajišťuje na OH kanál pro rychlostní kanoistiku

Londýn - Do zahájení olympijských her v Londýně zbývá už jen třináct dní. Přípravy vrcholí i na kanálu pro rychlostní kanoistiku a veslování, kde je mezi organizátory významná česká stopa.

Rychlostní kanoistika
zdroj: kanoe.cz

Česká republika má na olympijském klání zastoupení na různých postech. Regatě v rychlostní kanoistice šéfuje Lukáš Matys, který zdejší areál připravuje už od května loňského roku.

Lukáš Matys provozoval kanoistiku od svých deseti let a později se podílel na organizaci soutěží. To bylo na území České republiky. Teď je technickým manažerem olympijské regaty.

"Plánujeme výstavbu celé infrastruktury, spolupracujeme s projektovým manažerem, s architekty, spolupracujeme s mezinárodní kanoistickou federací a zajišťuji veškeré technické a sportovní vybavení tohoto areálu," řekl Matys pro ČT.

Kanál v Eatonu na jezeře Dorney bude první týden OH hostit soutěže ve veslování. Ve druhé části her přijde na řadu kanoistika. "Kanál je využíván vlastně jen pro veslování a jen jednou školou, která tady působí, tedy Eaton College. Tudíž tady není žádná infrastruktura. Je zde malá cílová věž, nejsou zde žádné tribuny, takže toto vše se musí postavit," sdělil Matys.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články