Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Ve Stratfordu 2012 hodin před OH slavnostně otevřeli nový stadion

Londýn - Čtyřicet tisíc lidí se přišlo podívat na otevření olympijského stadionu v londýnském Stratfordu. Osmdesát dva dní před zahájením atletického svátku tak organizátoři poprvé mohli otestovat, jak dostatečná jsou bezpečnostní opatření.

Dva tisíce dvanáct hodin před začátkem slavnostního ceremoniálu se otevírá srdce letní olympiády.  Hlavní program večera - běžecké sprinty. Ty splnily formální požadavky britských i olympijských autorit. Stadion tak oficiálně získal na hry licenci. "Bylo to neuvěřitelné. Nejdřív mi to vůbec nepřišlo, ale když jsem se postavil na startovní čáru, tak mi to došlo," uvedl k atmosféře vítěz stovky James Ellington.

Lístky na slavnostní večer se vyprodaly během dvaceti minut. Návštěvníci u vstupu procházeli podobnými kontrolami, jako jsou na letištích. "To, jak zvládame davy, to je pro nás poslední meta. Důsledně taky dohlížíme na to, jak se lidi dostávají ze stanic na stadion," potvrdil předseda organizačního výboru her Sebastian Coe.

Stratfordský stadion tento týden čeká hokej, vodní pólo nebo atletika. Příští týden si ho otestují paralympici, 26. července pak už celý svět.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Tomáše Klementa
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články