Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Německo - Polsko

Pokazili jsme si to sami, mrzelo po finálové porážce Sedláka. Těšila ho ale super zkušenost

Na jednu stranu ho mrzel výsledek finále Spengler Cupu, na stranu druhou si pochvaloval nabrané zkušenosti z nejstaršího klubového turnaje v Evropě. Útočník Pardubic Lukáš Sedlák litoval prohry s Davosem 3:5, těšily ho však výkony týmu i poznatky, které si mohou Východočeši odnést do domácí extraligy.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih finále Davos – Pardubice

"První pocity? Samozřejmě zklamání z výsledku, pokazili jsme si to víceméně sami. A je to škoda, protože když jsme vyrovnali na 2:2, tak jsem myslel, že to ještě zvrátíme, ale pak jsme udělali bohužel hloupé chyby," mrzelo Sedláka, jehož tým s blížícím se koncem druhé třetiny vyrovnal bleskově z 0:2 na 2:2, ale pak mezi 39. a 43. minutou třikrát inkasoval a rázem ztrácel na 2:5. "Myslím, že gól hned na začátku třetí třetiny (na 4:2) nás stál hodně, pak už to bylo těžké," přitakal Sedlák.

Přes finálovou porážku, která pro ně byla první na turnaji, však Pardubičtí zanechali v Davosu výraznou stopu. "Pro všechny z nás tohle byla super zkušenost a krásný zážitek. Užili jsme si to tady s rodinami, odehráli jsme dobré zápasy a máme na co navazovat v budoucnu," pochvaloval si Sedlák. Z celého turnaje jako takového byl nadšený. "Je to super zorganizovaná akce, hraje se ve skvělé atmosféře. Hlavně proti domácímu Davosu, bylo to úžasné," řekl Sedlák.

Věří, že výběr kouče Václava Varadi si může hodně přenést i do dalšího průběhu sezony. "I třeba to, že když prohráváme o dva góly, tak se nemusíme vzdávat a můžeme to klidně obrátit až na poslední chvíli," připomněl Sedlák úžasný obrat ze semifinále s Kanadou z 1:3 na konečných 4:3. "A také může být dobré ponaučení z chyb a špatných věcí, které jsme udělali," dodal.

Z Ligy mistrů vypadli Východočeši ve čtvrtfinále, Spenglerův pohár byl dalším vrcholem sezony, na němž chtěli uspět, nyní před sebou mají už jen jeden cíl, ten ze všeho nejdůležitější – mistrovský titul. "Začne to všechno zase tak trochu nanovo. Pár dní si teď odpočineme a hned v pátek hrajeme zase další zápas. Bude to taková rychlá otočka. Nezbývá nic jiného než se připravit co nejlépe na pátek a pokračování extraligy," podotkl Sedlák s vidinou utkání na ledě Liberce.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články