Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Orli letí zase zpátky. Znojmo po roce míří do mezinárodní rakouské ligy

Návrat na místo činu. Hokejisté Znojma se v příští sezoně vrátí do mezinárodní rakouské ligy, kterou hráli v letech 2011 až 2020. V tomto ročníku působili ve druhé lize, v níž ale stihli kvůli pandemii před přerušením a pak i zrušením sezony sehrát jen pět utkání.

Bet-at-home ICE Hockey League (bývalá EBEL) bude mít místo současných 11 nově 14 účastníků.

Vedle Znojma byly do soutěže přijaty také Olimpija Lublaň ze Slovinska a HC Pustertal z Itálie. Teď mají deset dnů na doručení dokumentů nutných k účasti. Potřebný počet hlasů naopak nezískal další z uchazečů rakouský Feldkirch.

"Velký zájem o účast v naší lize nám přinesl vítanou možnost navýšit počet klubů na čtrnáct. Většina majitelů klubů se ke čtrnáctičlenné lize staví pozitivně. Zpět v lize tak můžeme srdečně přivítat klub HC Orli Znojmo. Jsme přesvědčeni, že i v Pustertalu a Lublani jsme našli účastníky s velkým potenciálem. Společně jsme tímto rozhodnutím potvrdili náš závazek mít ligu skutečně mezinárodní," uvedl prezident ligy Jochen Pildner-Steinburg.

V soutěži působí vedle rakouských klubů Klagenfurtu, Vídně, Salcburku, Dornbirnu, Štýrského Hradce, Innsbrucku, Villachu a Lince také italské Bolzano, Bratislava Capitals a maďarský Székesfehérvár.

Znojmo loni svou účast v soutěži přerušilo kvůli ekonomickým dopadům koronavirové pandemie a komplikacím, které mohly zápasy v mezinárodní lize přinést. Klub se jako vlastník licence, díky které v druhé lize do té doby hrály Moravské Budějovice, zařadil do třetí nejvyšší domácí soutěže.

Největším úspěchem Znojma v lize EBEL byla účast ve finále v roce 2016, v němž podlehlo Salcburku. Díky tomu si v ročníku 2016/17 Orli zahráli i Ligu mistrů. Před vstupem do rakouské soutěže hráli dvě sezony první ligu, předtím byli deset let účastníkem extraligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články