Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Reprezentační debut v 28 letech. Nervozita se na mém výkonu podepsala, připustil Kaše

Až v 28 letech se útočník Ondřej Kaše dočkal premiéry v reprezentačním dresu. Přes své bohaté zkušenosti přiznal velkou nervozitu. Lídr ofenzivy Litvínova, kam loni zamířil po osmi letech v Severní Americe a působení v NHL v týmech Anaheimu, Bostonu, Toronta a Caroliny, v prvním vystoupení nebodoval, ale byl rád za výhru v Trenčíně nad Slovenskem 4:2. Přímý přenos odvetného utkání Slovensko – Česko sledujte od 13:50 na ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slovensko – Česko

"Musím říct, že jsem byl docela hodně nervózní. Myslím, že se to trošičku na tom výkonu i podepsalo. První zápas za repre se nehraje každý den," řekl Kaše.

V NHL sehrál 258 utkání v základní části a připsal si 124 bodů za 57 branek a 67 asistencí. Ve 31 duelech play-off přidal účastník dvou mistrovství světa dvacítek a jednoho světového šampionátu osmnáctek dva góly a sedm přihrávek.

Užíval si týmovou výhru. "Celou dobu to byl dost vyrovnaný zápas. Nám to tam naštěstí napadalo v první třetině a super, že jsme vyhráli," pochvaloval si, že náskok 3:0 z úvodní části nakonec stačil na vítězství.

Bylo mu ale jasné, že Slováci nic nevzdají. "Hrajou doma, takže určitě nechtěli před fanoušky něco vypustit. Taky každý hraje o nominaci, takže si nemyslím, že někdo by mohl něco ošidit."

Svůj výkon považoval za průměrný. "Premiéra no, takže tak padesát na padesát," prohlásil Kaše, který se zařadil do první formace k Michaelu Špačkovi a kapitánovi Romanu Červenkovi.

Cítil podobné vytížení jako v Litvínově. "Ale tady v týmu si musí vzít každý nějakou roli, kterou dostane a musí ji přijmout," řekl s tím, že je připraven v boji o mistrovství světa v Praze plnit pokyny kouče Radima Rulíka.

V týmu soupeře narazil na spoluhráče z Litvínova Andreje Kudrnu a Matúše Sukeľa, ale hecování se nekonalo. "Včera jsme byli spolu na kafi, popřáli jsme si hodně štěstí, ale teď jsme protihráči a nic si nedarujeme," prohlásil Kaše.

Ofenzivní opory Severočechů se postaraly ve druhé třetině v přesilovce o snížení Slovenska na 1:3, když Sukeľ zpoza branky nabil Kudrnovi. Nacvičené z Litvínova to podle Kašeho nebylo. "Asi to vypilovali tady," usmíval se.

Své střelecké kvality ukázal alespoň v domluvených pozápasových dodatečných samostatných nájezdech, v nichž překonal Samuela Hlavaje bekhendovým blafákem.

"Věděl jsem hned, že půjdu do bekhendu. I gólman Slováků mi říkal, že věděl, co udělám, ale že to nešlo chytit. Tak to bylo takové vtipné," dodal Kaše.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články