Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

SESTŘIH: První výhru v přípravě na MS ozdobil hattrickem Tomášek. Frodl vychytal s Němci nulu

Vstup do přípravy na domácí mistrovství světa na výbornou. Svěřenci kouče Radima Rulíka si poradili v Karlových Varech 3:0 s Německem v duelu Euro Hockey Challenge. Nejlepší střelec národního týmu v této sezoně David Tomášek vstřelil všechny tři branky českého týmu. Gólman Dominik Frodl si při svém druhém startu v reprezentaci připsal čisté konto. Druhé utkání s Německem sledujte v sobotu od 17:00 na ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko – Německo

"Je to samozřejmě pěkný pocit, zvlášť když to pomůže k vítězství. Jsem rád, jak to dopadlo, za vítězství, za Frodlíka (Dominika Frodla) a jeho čisté konto," řekl po utkání Tomášek, který třígólový zápas v národním týmu prožil premiérově.

Do první šance se dostal v 6. minutě po Beránkově přihrávce kapitán Červenka, ale jeho pokus z pozice mezi kruhy Ancicka vytěsnil vyrážečkou. Další šance měli Michal Kovařčík a Špaček, který vzápětí na druhé straně zblokoval Sennheimovu střelu a zvedal se z ledu s bolestivou grimasou. Německého gólmana prověřil od modré čáry Zámorský.

Češi se dočkali vedení v čase 12:50 v přesilové hře při Hungereckerově vyloučení. Ancicka nepřikryl puk vyrážečkou po Lencově teči Filippiho přihrávky a z dorážky jej za něj dotlačil Tomášek. Při Plachtově trestu už Němci odolali, přesnou mušku neměl v dobré pozici Matěj Stránský. Ancicka si ještě po skončení oslabení poradil s Červenkovou ránou z pravého kruhu.

Ve druhé třetině hráli Němci aktivněji, Frodla prověřil Ehl, ale šance dlouho chyběly na obou stranách. Za domácí od čáry pálil Gazda. V 32. minutě se dostal před Frodla Stachowiak, ale jeho pokusu o blafák do bekhendu zamezil gólman Karlových Varů hokejkou.

V čase 33:35 už vedli Češi 2:0. Pyrochta při střídání Němců z obranného pásma vysunul z otočky dlouhou přihrávkou Červenku, který nabídl puk před odkrytou branku Tomáškovi. Červenka zvažoval i střelu.

"Taky to byla ze začátku možnost, ale když jsem viděl, že Tomas je za bekem, který dal ještě hokejku na druhou stranu, pak už to bylo poměrně jednoduché," prohlásil Červenka. "Dobré vítězství s nulou pro gólmana. Davidovi (Tomáškovi) se daří letos v nároďáku, měl dobrou sezonu, vyhrál střelce ve Švédsku a teď to potvrdil," doplnil osmatřicetiletý kapitán.

Vzápětí šel pykat Karrer, ale Němci se ubránili. Na konci druhé třetiny se po vyloučeních Šustra a Beránka ubránili Češi i 87 sekund ve třech proti pěti.

V závěrečné části vypálil nebezpečně od modré čáry Pyrochta, ale Ancicka zasáhl pravým betonem. Potom nabil Ondřej Kovařčík Flekovi, ale jeho střelu zblokoval Wagner. Při jeho pobytu na trestné lavici se pak Němci ubránili v dalším oslabení. Ve 49. minutě trefil Filippi horní tyč.

Před Ancicku se dostal Michal Kovařčík, ale syn bývalého obránce a rodáka z Kladna Martina Ančičky zasáhl. Frodlovi nesebral čisté konto ani v 56. minutě Schinko, který z pozice mezi kruhy těsně minul pravou tyč. Při power-play ještě skóroval 73 sekund před koncem do prázdné branky Tomášek a dovršil skóre i hattrick. Nejlepší střelec základní části švédské ligy z Färjestadu dal v šestém reprezentačním utkání v sezoně osmý gól a celkově si v 57. utkání polepšil na 21 gólů.

"Výsledek vypovídá za všechno. Nedovedl jsem si představit, že budu mít nulu. Skvělý výkon od nás. Za mě je tady nejlepší možný tým z hráčů, co jim skončila sezona. Je znát, že kvalita je obrovská," dodal Frodl, který poprvé v reprezentaci odchytal celý zápas.

Česko – Německo 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Tomášek (Lenc), 34. Tomášek (Červenka, Pyrochta), 59. Tomášek (Ščotka). Rozhodčí: Kika, Šindel – Gerát, Brejcha. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 5549 (vyprodáno).

Sestavy:

Česko: Frodl – Zábranský, Mašín, Zámorský, Pyrochta, Šustr, Sirota, Gazda, Ščotka – M. Stránský, M. Špaček, Červenka – Kubík, Tomášek, Lenc – Flek, M. Kovařčík, O. Kovařčík – O. Beránek, Filippi, Rychlovský. Trenér: Rulík.

Německo: Ancicka – Sennhenn, M. Müller, Fohrler, Ugbekile, Hüttl, Wagner, M. Weber, Karrer – Krauss, Stachowiak, Schütz – Fischbuch, Loibl, Plachta – Schinko, Pfaffengut, Karachun – Ehl, Soramies, Napravnik – P. Hungerecker. Trenér: Kreis.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články