Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Národní tým odehraje první přípravný zápas před šampionátem, soupeřem bude Německo

První zápasový test české reprezentace v rámci Euro Hockey Challenge je tady. Ve finální přípravě na domácí mistrovství světa, které se odehraje v květnu v Praze a Ostravě, je prvním ze série devíti střetnutí duel s Německem. Přímý přenos utkání Česko – Německo sledujte na ČT sport Plus od 17:00, odveta se hraje v sobotu ve stejném čase a nabídne ji ČT sport.

Andrej Šustr
zdroj: Český hokej

"Samozřejmě máme přípravná utkání, ale teď je pro nás priorita trénink a souhra v něm, ať už se to týká ofenzivních, tak i defenzivních činností na ledě. Chceme, aby se ti kluci nejevili jenom dobře v zápase, ale i v tréninku. Vyváženost výborné práce v tréninku a výborné práce v zápase by měla potom rozhodovat," řekl trenér Rulík.

Minulý týden v Říčanech se dostávala vedle tří brankářů do tempa jen jedenáctka hráčů v poli, kterým předčasně skončila sezona. V Karlových Varech už má Rulík devět obránců a pět útočných formací. V modrých dresech naposledy trénovala trojice útočníků Petr Kodýtek, Jiří Černoch a Jáchym Kondelík, kteří zřejmě do duelu nezasáhnou. Kondelík čeká na premiéru v reprezentaci stejně jako brankář Lukáš Klimeš a obránce Jakub Sirota.

Mezi čtrnáctkou hráčů, pro které začal v Karlových Varech první týden přípravy, je i nejlepší střelec švédské ligy David Tomášek z Färjestadu. Vítá, že hned přijdou na řadu utkání. "Zápas je vždycky víc než trénink, asi to (ale) nebude hned forma jako ze sezony. Je dobré to odehrát a naskočit do zápasového tempa," řekl Tomášek.

Čeští hokejisté hrají s Německem v posledních letech v přípravě před MS dvojzápasy pravidelně. Od roku 2016 se s nimi neutkali pouze v roce 2018 a ještě o dva roky později, kdy ale byl kvůli pandemii koronaviru zbytek sezony zrušen a šampionát se neuskutečnil. Loni Češi pod koučem Karim Jalonenem vyhráli v Kasselu 6:2 a ve Frankfurtu nad Mohanem 5:1. O rok dříve Češi v Chomutově zvítězili 6:2 a prohráli 0:2, následně na mistrovství světa v Helsinkách uspěl Jalonenův výběr ve čtvrtfinále (4:1).

Další duely sehrají Češi příští týden ve čtvrtek v Českých Budějovicích a v sobotu v Linci s Rakouskem. V pátek 26. dubna v Trenčíně a o den později v Bratislavě se utkají se Slovenskem. Potom od čtvrtka 2. do pátku 5. května na domácím turnaji Euro Hockey Tour v Brně nastoupí postupně proti Finsku, Švédsku a Švýcarsku.

Do MS v Praze vstoupí český tým v pátek 10. května zápasem proti Finsku. Ve skupině A se utká ještě s Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a obhájcem titulu Kanadou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články