Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Finové zvládli i zápas s domácími Tre Kronor a po šesti letech vyhráli Švédské hokejové hry

Finsko vyhrálo poprvé od roku 2018 Švédské hokejové hry. Suomi vyhráli v závěrečném zápase turnaje v Karstadu nad domácím týmem 2:1 a ve třetím podniku Euro Hockey Tour neztratili ani bod. Rozhodl zásah Pekky Jormakky, jímž zvyšoval ve 38. minutě na 2:0. Na obou gólech vítězů se podílel útočník Eemeli Suomi – první sám dal, na druhý nahrál.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Švédsko – Finsko

Svěřenci kouče Jukky Jalonena začali lépe, když v páté minutě využili přesilovku. Po pěkné akci se v koncovce na druhý pokus prosadil Suomi a otevřel skóre. Repo mohl zvýšit, ale vychytal ho gólman Högberg.

Na přelomu první a druhé třetiny se oba celky prostřídaly v početních výhodách, skóre se však neměnilo. Ve 34. minutě nedokázal Rasmussen překonat finského brankáře Larmiho.

Jen o chvilku později si poradil také proti Sörensenovi. Udeřil tak znovu soupeř: Jormakka se prosmýkl obranou a přesně zakončil.

Na konci 45. minuty snížil parádní bombou z kruhu Hardegard, v dalších šancích však tým Tre kronor ztroskotal na Larmim.

V závěru skončilo ještě vyhození Finů na tyčce švédské branky při dlouhé hře domácích bez gólmana, na jejich turnajovém triumfu to však nic nezměnilo.

Švédsko – Finsko 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 45. Hardegard (Strömwall, L. Bengtsson) – 5. Suomi (Repo, Kemiläinen), 38. Jormakka (Suomi, O. Kapanen). Rozhodčí: Tscherrig (Švýc.), J. Ondráček – J. Ondráček II (oba ČR), Yletyinen (Švéd.). Vyloučení: 2:3 Využití: 0:1. Diváci: 8250.

Švédsko: Högberg – L. Bengtsson, Nemeth, J. Persson, G. Carlsson, Folin, Hardegard, Heed – Strömwall, O. Lindberg, Ejdsell – Sylvegard, Wallmark, Sörensen – Hallander, J. de la Rose, Rasmussen – L. Johansson, Nygard. Trenér: Hallam.

Finsko: Larmi – Vittasmäki, Kemiläinen, Sund, Kaski, Utunen, Eronen, Rissanen, Friman – Suomi, O. Kapanen, Jormakka – Luoto, A. Suomela, Repo – Ranta, Björninen, Nurmi – Jääskä, Hyry, Erholtz. Trenér: J. Jalonen.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články