Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Dva šťastné góly, dva obraty a nakonec i výhra. Češi zastavili sérii porážek

V závěrečném vystoupení na Švédských hrách se národní tým dočkal vítězství. Svěřenci trenéra Radima Rulíka porazili Švýcary 5:3, po třech předchozích porážkách v seriálu Euro Hockey Tour se zase radovali a na turnaji obsadili třetí místo. Vítěznou branku vstřelil Libor Hájek v 53. minutě.

Po dvou porážkách na turnaji a předchozím nezdaru proti Švédsku na Švýcarských hrách chtěli čeští reprezentanti ukončit černou sérii bez vítězství. A nakonec se jim to podařilo, ačkoli se triumf nerodil lehce.

Češi potřebovali na cestě ke třem bodům dva obraty. Nejprve otočili z 0:1 na 2:1 Petr Zámorský v přesilovce ránou od modré čáry a Daniel Voženílek šťastnou střelou z úhlu.

Další obrat dokonali David Kaše opět v početní výhodě, jehož přihrávku si srazili Švýcaři do vlastní sítě, a Libor Hájek, jenž propálil brankáře Connora Hughese. V závěru přidal pojistku na výhru do prázdné brány znovu Voženílek.

"Je hezké dát dva góly, i když ten druhý byl do prázdné brány. Ale těší mě, že jsme předvedli dobrý výkon a že jsme Švýcary po většinu času přehrávali. Bylo důležité, že nás nepoložil jejich gól těsně před koncem druhé třetiny," hodnotil Voženílek.

"Turnaj nebyl povedený, první dva zápasy nám nevyšly a pak i první obdržený gól od Švýcarů nás trochu rozhodil. Jsem však rád, že jsme se vrátili do utkání, v jehož druhé polovině jsme byli lepší. Nedělní zápasy jsou těžké pro všechny, jde to rychle po sobě. Jsme rádi, že jsme pak měli více sil, i bruslařsky jsme na tom byli líp. Tohle je určitě pozitivní zpráva pro nás," dodal.

Gólman Jakub Málek inkasoval jen po dorážkách Axela Simice a Marca Marchona a povedené teči Tylera Moye. Švýcaři potvrdili, že se jim v této sezoně Euro Hockey Tour výsledkově nedaří. Prohráli také devátý zápas a v tabulce jsou beznadějně poslední.

Švédské hokejové hry v Karlstadu, součást Euro Hockey Tour:

Česko – Švýcarsko 5:3 (0:1, 2:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 33. Zámorský (Flynn, Jašek), 39. D. Voženílek (F. Král, Jašek), 51. D. Kaše, 53. Hájek (Gazda), 59. D. Voženílek (Jašek) – 15. Simic (Bader), 40. Marchon (Fora), 44. Moy (Stadler). Rozhodčí: Brander (Fin.), Holm – Strömberg, Lundgren (všichni Švéd.). Vyloučení: 1:3. Využití: 2:0. Diváci: 2672.

Česko: J. Málek – Hovorka, Kempný, Zámorský, J. Galvas, M. Jandus, Hájek, Gazda, F. Král – M. Růžička, Jašek, D. Voženílek – Bambula, M. Kovařčík, O. Kovařčík – O. Beránek, R. Horák, Flynn – A. Najman, D. Kaše, Rychlovský. Trenér: Rulík.

Švýcarsko: C. Hughes – Glauser, Kreis, Stadler, Fora, Jung, Jecker, Frick, Wüthrich – Kessler, Senteler, Moy – Simic, Rochette, Bader – Marchon, Heim, Scherwey – Schmutz, Schmid, Zehnder. Trenér: Fischer.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články