Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Bezproblémová tečka za skupinou. Češky si poradily se Švýcarkami a ve čtvrtfinále narazí na Finky

Dobře odehranou úvodní fázi mistrovství světa potvrdily také v posledním skupinovém duelu. České reprezentantky přehrály soupeřky ze Švýcarska 5:2 a v tabulce po druhé výhře a dvou porážkách obsadily třetí místo. Svěřenkyně trenérky Carly MacLeodové se ve čtvrtfinále play-off střetnou s Finskem.

Češky po olympijské zkušenosti a bronzu na loňském světovém šampionátu znovu prokázaly vzrůstající výkonnost a po postupu mezi elitu se zařadily po skupinové části na třetí místo za favorizovanými Kanaďankami a Američankami.

Už před zápasem bylo jisté, že vítězky duelu půjdou na Finky. Češky se tak znovu střetnou se Seveřankami, které před rokem vyřadily ve stejné fázi turnaje a odsoudily je pro tento šampionát do druhé výkonnostní skupiny.

K pohodlné výhře nad Švýcarkami, které se marně snažily oplatit českému výběru porážku z bronzového duelu loňského turnaje v Dánsku, vykročily české hokejistky už v první třetině, po níž vedly 3:0.

Na trefy Adély Šapovalivové, Michaely Pejzlové a kapitánky Aleny Mills navázaly ještě Klára Hymlárová ve 40. minutě a Tereza Pištěková na začátku poslední části. Švýcarky jen dvakrát korigovaly, když se v závěrečné třetině prosadila Lara Stalderová a po ní také Alina Müllerová.

Blanka Škodová ale moc práce v brankovišti neměla a v prvních dvou částech hry čelila jen šesti pokusům soupeřek. Nakonec si připsala třináct úspěšných zákroků. Na druhé straně Češky zasypaly švýcarskou obranu celkově 35 střelami a vývoj utkání si i díky brzkým gólům pohlídaly.

Utkání skupiny A mistrovství světa hokejistek v kanadském Bramptonu:

Česko – Švýcarsko 5:2 (3:0, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 1. Šapovalivová (Mlýnková), 14. Pejzlová (Čajanová, Vanišová), 19. Mills (Pejšová, Lásková), 40. Hymlárová (Neubauerová, Lásková), 43. Pištěková (Plosová, Mills) - 41. Stalderová (Enzlerová, Christenová), 51. Müllerová (Stalderová, Enzlerová). Rozhodčí: Cookeová (USA), Haacková (Něm.) - Chartrandová, Zachová (obě Kan.). Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 1119.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články