Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Lukeš před premiérou v reprezentaci nechytal: Trochu mě to mrzí, ale je to věc trenérů

Na premiéru v české hokejové reprezentaci se těší brankář Štěpán Lukeš, který napodobí svého o 14 let staršího bratra Františka. Zkušený kanonýr Litvínova za národní tým v letech 2008 a 2009 sehrál 17 zápasů. Gólman Hradce Králové se dočká debutu na Turnaji Karjaly, kde by měl dostat příležitost v jednom z víkendových duelů v Helsinkách. První duel se Švédy sledujte zítra živě od 18:30 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Brankář Štěpán Lukeš
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Úplně nevím, co od toho čekat. Chci si to užít. Vím, že bylo řečeno, že bychom měli každý dostat jeden zápas, takže na ten se chci připravit a odchytat ho, co nejlíp to půjde," řekl Lukeš, který má za sebou v extralize dvě sezony v mateřském Chomutově a teď působí třetím rokem v Hradci Králové.

V této sezoně se po odchodu Marka Mazance do Třince chopil příležitosti a zařadil se s průměrem 1,84 obdržené branky ze 14 odchytaných zápasů v čele statistik extraligy právě za něj a s úspěšností zákroků 93,07 procenta je třetí. Paradoxně ale chytal naposledy 26. října. Od té doby dostával přednost Fin Henri Kiviaho, letní posila Mountfieldu z Nových Zámků.

"Trošku mě to mrzí, protože jsem si říkal, že už bych konečně mohl v té bráně být déle. Ale tohle je na trenérech, takže nezbývá než to respektovat," komentoval své nulové vytížení před očekávaným reprezentačním debutem.

"Natěšení je rozhodně velké. U koho by nebylo, když se dostane do nároďáku a zachytá si," řekl Lukeš, který v extralize odchytal 90 utkání s průměrem 2,68 inkasovaného gólu, s úspěšností 90,28 procenta a pětkrát udržel čisté konto.

V Hradci Králové podle něj panuje skvělá atmosféra, protože tým před reprezentační pauzou natáhl svou vítěznou sérii na sedm zápasů a v tabulce je druhý o pět bodů za vedoucím Třincem. "Panuje tam obrovská pohoda v šatně, tohle tam máme super," prohlásil Lukeš.

Před první reprezentační zkušeností prohodil v klubu pár slov o národním týmu se zkušeným spoluhráčem Petrem Koukalem, mistrem světa z roku 2010. "Něco mi Kouky vyprávěl v šatně, že byl jak na kolotoči s Finy, ale vyloženě jsme to neprobírali," naznačil Lukeš, že šlo spíše o vtípky. Hodně štěstí přál Lukešovi jeho starší sourozenec. "Brácha je rád a řekl mi, ať to chytnu za pačesy a užiju si to," dodal Lukeš.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články