Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Američané přehráli ve finále Kanadu 5:1 a připsali si pátý světový titul v parahokeji

Ostrava se znovu po dvou letech stala svědkem finálového zápasu na MS v prahokeji mezi zámořskými velmocemi Kanadou a USA. Stejně jako před dvěma lety se z mistrovského titulu mohou radovat Američané, kteří překonali svého soupeře výsledkem 5:1. Skóre ztvrdili navíc jednoznačnou převahou střel. Bronzové medaile si odváží po výhře 7:0 nad Koreou tým Ruského paralympijského výboru.

zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Američtí parahokejisté ve finále ukazovali svou převahu hned od prvních minut a v podstatě svému kanadskému soupeři nedali žádnou šanci. Na střely na branku je přehráli poměrem 39:1, přičemž kanadský gól skóroval Billy Bridges v první třetině z přesilové hry.

Parahokejisty USA dostal do vedení v osmé minutě Declan Farmer a vedení navýšil o tři minuty později Travis Dodson. Kanada potom díky Bridgesovi snížila na 1:2, ale ve zbylých dvou třetinách úřadovali už pouze američtí střelci. Josh Pauls, podruhé se prosadil Farmer a na konečných 5:1 upravil David Eustace.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kanada - USA ve finále MS v parahokeji

Výběr USA tak obhájil mistrovský titul z roku 2019 a v tabulce celkých výher poskočil před Kanadu s 5 tituly.

Bronzové medaile si odváží tým Ruského paralympijského výboru, který porazil parahokejisty Korei 7:0. Čeští reprezentanti obsadili celkové páté místo.

Výsledky MS v parahokeji

MS v parahokeji v Ostravě:

Finále: USA - Kanada 5:1 (2:1, 2:0, 1:0),

O 3. místo: Rusko - Korea 7:0 (2:0, 3:0, 2:0).

Zdroj
ČT sport, ČTK, paralympic.org, parahockey.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články