Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Další rošády v nominaci na Švédské hry. Hanzl nedorazí kvůli zranění, nahradí ho Rousek

Další změnu musel v nominaci na Švédské hry udělat trenér reprezentace Miloš Říha. Místo zraněného útočníka Robina Hanzla ze Spartaku Moskva povolal sparťana Lukáše Rouska, kterého ještě večer čeká extraligový zápas proti Vítkovicím.

Lukáš Rousek
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Robin Hanzl se zranil v pondělním utkání. Lukáš Rousek se stejně jako další sparťané připojí k týmu zítra na letišti," řekl tiskový mluvčí českého týmu Zdeněk Zikmund. Z pražského klubu jsou v nominaci také obránce Jan Košťálek a útočník Michal Řepík, kteří se rovněž budou hlásit až ve středu ráno před odletem do Stockholmu.

Říha musel řadu hráčů oželet již před zveřejněním nominace, z které se pak omluvil Tomáš Filippi z Magnitogorsku. Nyní vypadl z reprezentačního výběru také Hanzl, jenž se měl k národnímu týmu připojit dnes, neboť hrál zápas KHL proti Petrohradu.

Je nám líto, video expirovalo.
Z reprezentace vypadl zraněný Hanzl, nahradí ho Rousek

Hanzl se měl vrátit do reprezentace poprvé od května loňského roku, kdy byl s týmem na mistrovství světa v Bratislavě, ale na soupisku se nakonec nedostal. Dvacetiletý Rousek, nejmladší hráč výběru, se v této sezoně za národní tým představil na Channel One Cupu. Ve dvou zápasech nebodoval.

Český tým se sešel v pondělí v Edenu a po dnešních dvou trénincích si ve středu vyzkouší led v hale Globen ve Stockholmu. Do třetího turnaje Euro Hockey Tour vstoupí ve čtvrtek proti domácímu Švédsku. V sobotu nastoupí proti Finsku a v neděli se utká s Ruskem. Po dvou turnajích vedou čeští hokejisté tabulku s 11 body o skóre před Finskem a se čtyřbodovým náskokem před Švédskem a Ruskem.

Nominace českých hokejistů na Švédské hry ve Stockholmu (6.-9. února):

Brankáři: Dominik Furch (Örebro/Švéd.; 27 zápasů), Roman Will (Rögle/Švéd.; 4).

Obránci: Lukáš Klok (18 zápasů/1 branka), David Němeček (oba Lukko Rauma/Fin.; 4/0), Jan Košťálek (Sparta Praha; 3/0), Michal Moravčík (Litvínov; 35/1), David Musil (Třinec; 28/0), Jakub Jeřábek (Podolsk/KHL; 52/5), Jakub Krejčík (Kärpät Oulu/Fin.; 96/3), Vojtěch Mozík (Färjestad/Švéd.; 42/4), David Sklenička (Jokerit Helsinky/KHL; 35/1), Libor Šulák (KooKoo Kouvola/Fin.; 22/1),

Útočníci: Michal Kovařčík (1/0), Matěj Stránský (oba Třinec; 13/2), Lukáš Rousek (Sparta Praha; 8/0), Michal Řepík (Sparta Praha; 80/27), David Šťastný (11/2), Radim Zohorna (oba Mladá Boleslav; 12/0), Hynek Zohorna (32/4), Tomáš Zohorna (oba Chabarovsk/KHL; 94/15), Jan Dufek (Zlín; 0/0), Jakub Flek (Karlovy Vary; 0/0), Radan Lenc (Liberec; 21/3), Martin Zaťovič (Kometa Brno; 70/18), Roman Horák (Växjö/Švéd; 61/10), Tomáš Hyka (Čeljabinsk/KHL; 23/6), Jan Kovář (Zug/Švýc.; 129/31).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články