Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Souboj o zlato vyzněl lépe pro mladé Rusy. Sborná ubránila Kanadu, zazářil dvougólový Pašin

V souboji dvou neporažených týmů na Hlinka Gretzky Cupu do 18 let uspělo Rusko, které zdolalo Kanadu 3:2 díky dvougólovému střelci Alexandrovi Pašinovi. Sborná se mohla spolehnout na talentovaného brankáře Jaroslava Askarova, který nestačil jen na střely Quintona Byfielda a Jeana-Luca Foudyho. Bronz brali ze severského duelu proti Finsku Švédové po výhře 5:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih finále Hlinka Gretzky Cupu Rusko "18" – Kanada "18"

V souboji dvou nejlepších střelců na prestižním mládežnickém turnaji Pašin zastínil osmigólového Colea Perfettiho. Ačkoli v celkové bilanci má ruský útočník o jednu trefu méně, finálový duel na Hlinka Gretzky Cupu v Břeclavi patřil jemu.

Nejprve skóre souboje o titul otevřel krásnou střelou do horního růžku z jízdy už ve čtvrté minutě, poté v závěrečné třetině zvýšil na 3:1 dvanáct minut před koncem základní hrací doby po brejkové situaci Rusů.

Kanaďané sice v závěru stupňovali tlak, ale vyrovnat se jim už nepodařilo. Nepomohla jim ani více než dvouminutová hra bez brankáře na konci utkání. Sborná hrála zodpovědně ve vlastním pásmu a pokud něco přes obranu prošlo, pochytal i ty největší šance Askarov, který patří k největším brankářským nadějím současnosti.

Severské derby ovládli Švédové, kteří sice přišli o jednogólové vedení ještě do první přestávky, ale od druhé třetiny dominovali zejména díky přesilovkám. Třem korunkám vrátil náskok Isak Garfve a další početní výhodu využil Elliot Ekmark. V poslední části pak o prohře Finů definitivně rozhodl dvěma trefami Daniel Torgersson.

Hlinka Gretzky Cup hráčů do 18 let v Břeclavi a Piešťanech:

Finále: Rusko - Kanada 3:2 (1:0, 1:1, 1:1) Branky: 4. a 49. Pašin, 29. Ponomarjov - 24. Byfield, 56. Foudy.

O 3. místo: Švédsko - Finsko 5:1 (1:1, 2:0, 2:0).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články