Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Finále MS už bez nájezdů. Ve třech hráčích se bude prodlužovat až do rozhodnutí

Pamatujete si na dva poslední švédské triumfy na mistrovství světa? Od šampionátu na Slovensku v příštím roce se už finálové samostatné nájezdy konat určitě nebudou. Mezinárodní hokejová federace IIHF rozhodla o tom, že při nerozhodném výsledku v boji o titul se bude prodlužovat se třemi hráči v poli až do rozhodnutí.

Slavící mistři světa Švédové, Nylander naskakuje na Lundqvista
zdroj: Reuters autor: ANDRE RINGUETTE

Nájezdy zůstanou zachovány ve všech ostatních zápasech MS, v nichž o vítězi nerozhodne prodloužení. To se bude rovněž hrát ve formátu tři na tři a v základní části potrvá pět minut, ve čtvrtfinále, semifinále i v utkání o třetí místo pak bude desetiminutové.

Samostatné nájezdy určily vítěze dvou posledních šampionátů. Švédští hokejisté v nich loni porazili Kanadu a letos Švýcarsko. V dvacetiminutovém prodloužení finálového zápasu se hrálo čtyři na čtyři. Nový formát se poprvé vyzkouší v květnu v Bratislavě, pak IIHF rozhodne o jeho dalším osudu.

"Už dlouho se ozývaly hlasy proti tomu, aby finále rozhodovaly nájezdy. Z různých důvodů nemůžeme riskovat dlouhé prodlužování, ale věříme, že tento formát fanoušky zaujme," řekl na webu IIHF předseda soutěžní komise Franz Reindl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články