Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Snad přijdou medaile s novými trenéry, říká kapitán pro Karjalu Nakládal

Kouč Miloš Říha vsadil na osvědčeného muže, kterého dobře zná. Trenér hokejové reprezentace pro první turnaj série Euro Hockey Tour určil jako kapitána zkušeného obránce Jakuba Nakládala, který nasbíral v reprezentaci už 111 startů, což je suverénně nejvíc z týmu. Říha beka Jaroslavle navíc zná z Pardubic, kde vedl Nakládala na začátku jeho kariéry. Zítřejší utkání v Praze proti Švédsku sledujte od 18:00 na programu ČT sport nebo webu ctsport.cz. 

"Být kapitánem národního mužstva je samozřejmě obrovská čest a jsem rád, že ta volba padla na mě. Určitě to ale nebude mít vliv na to, že by měl člověk hrát líp nebo hůř, navíc když jde vlastně jen o těch pár dnů," řekl Nakládal.

Třicetiletý obránce Lokomotivu Jaroslavl se představí v reprezentačním dresu už pod čtvrtým koučem. Zažil období pod Vladimírem Růžičkou, Aloisem Hadamczikem i naposledy pod Josefem Jandačem.

"Od mého začátku v reprezentaci už uplynula docela dlouhá doba. Pan Říha už je pro mě tady čtvrtým trenérem, ale myslím, že to je vcelku normální, neboť trenéři se vždy tak nějak měnili. Může mě jen těšit, že se tady pořád držím," povídal s úsměvem Nakládal.

Kdo se měl objevit v nominaci a jaká překvapení nabídla? Poslechněte si Hokej fokus podcast, který se kromě extraligy věnoval také reprezentaci:

"Miloše samozřejmě znám z Pardubic, když jsem tam začínal. Není to pro mě nový trenér, nikdo neznámý, což je dobře, když vím, co od něho očekávat. I když jsem toho pod ním neodehrál zase až tak moc. Těším se na to, že tady začíná zase něco nového. A doufám, že přijdou už nějaké dobré výsledky či medaile, na což všichni čekají. Snad to přijde s těmito trenéry," přál si držitel bronzu z mistrovství světa 2012.

Jaroslavl se zatím drží na čtvrté příčce Západní konference KHL. "Ten pocit ze sezony zatím není úplně špatný, protože v tabulce na tom jsme vcelku dobře, není to špatně rozjeté. Ale s ohledem na to, jak kvalitní máme tým, jsou naše výkony takové nevyrovnané. Máme hodně mladý tým a myslím, že právě na té nevyrovnanosti se to projevuje," uvedl Nakládal.

Mladí hráči se ale podle jeho poznatků na ledě čím dál víc otrkávají. "Myslím, že si budou věřit čím dál víc a naše výkony budou lepší a lepší," doufal Nakládal, který patří k pilířům mužstva. "Je super, kolik mám prostoru na ledě, nemohu si vůbec stěžovat. Mám důvěru trenérů a sám si sezonu zatím užívám. Přál bych si, aby mé výkony byly i po zbytek sezony přinejmenším takové jako dosud," podotkl Nakládal.

Přiznal zároveň, že mladí hráči přinesli svěží vítr do kabiny. "Jsou to výborní hráči, ale poprvé zažívám, že by trenér takto začleňoval osm devět kluků. Občas je díky jejich tématům veselo i v kabině. Samozřejmě se baví i o holkách... Ale také prožívají takové to první poblouznění, když třeba podepíšou svoji první velkou smlouvu. Hned pak přemýšlí a mluví o tom, jaké si pořídí nové auto. S ostatníma klukama se jen tak smějeme, ale občas se je snažíme také trošičku usměrňovat," připustil Nakládal.

Letos se poprvé hrála KHL i 7. září, tedy v den výročí letecké tragédie z roku 2011, kdy mezi hráči Lokomotivu, kteří cestovali na zápas, bylo i české trio Karel Rachůnek, Josef Vašíček a Jan Marek. "Docela jsme se divili, že se KHL hrála, když se tehdy říkalo, že v tento den se hrát nikdy nebude. Nicméně nás se to netýkalo, my jsme zápas neměli. Byli jsme položit květiny k památníku u stadionu," připomněl Nakládal.

I když na tragédii nikdo nezapomíná, z města přece jen postupně vyprchává skličující atmosféra. "Už o tom nikdo moc nemluví, nikdo se k tomu nechce zbytečně vracet. Jako tým jsme však i tentokrát zavzpomínali a zašli před sezonou na hlavní hřbitov a i na ten vedlejší, kde je pohřbený Alexandr Galimov (zemřel na následky zranění 12. září). A bylo to tak každý rok, co v klubu jsem," uvedl Nakládal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články