Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Naštěstí mě rozhodčí vyhodil z vhazování, řekl ke gólové situaci Musil

Žilina - Útočník Pavel Musil se dočkal při svém třetím startu premiérové trefy v reprezentačním dresu. Právě jeho trefou zlomili Češi dlouhé střelecké trápení trvající 176 minut a 10 vteřin a odvetný duel proti Slovensku vyhráli 2:1. Kromě branky se tak mohl radovat i z těsné výhry.

Pavel Musil (druhý zprava) se raduje se spoluhráči z reprezentace
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

O dlouhém čekání českého týmu na gól dobře věděl. "Bohužel jsem si o tom četl. Byl to můj první, jsem za to rád a navíc pomohl k vítězství. Doufám, že takhle pojedu i dál," řekl Musil. V reprezentaci debutoval v dubnu v duelu Euro Hockey Challenge v Chomutově s Norskem, ale následně jej vyřadilo zranění.

"Tam jsem měl zdravotní problém a odehrál jen jedno utkání, beru to teď jako pokračování. Určitě mi to něco dá, začnu si víc věřit a je to pro mě důležité i do budoucna. Vím, na čem mám pracovat a co zlepšit," pochvaluje si další příležitost v národním týmu.

Trefil se v 31. minutě, kdy po vyhraném vhazování spoluhráče z Mladé Boleslavi Radana Lence v levém kruhu trefil levý horní roh branky Tomáše Tomka. "Zkoušíme to i v Boleslavi, že křídlo jde hned za pukem, když se vyhraje buly. Naštěstí mě rozhodčí předtím vyhodil z vhazování, takže pak jsme si s Lencíkem role prohodili," popsal.

Pochvaloval si, že si ve formaci s Lencem a Davidem Kašem dobře rozuměli. "I s Kašičkou jsme si výborně sedli. O to je pro mě všechno jednodušší s těmi kluky hrát," prohlásil Musil a byl rád, že byl tým odměněn výhrou. "Prohrát i podruhé, to by nás poslalo dolů. Snažili jsme se hrát mladistvý hokej, hodně bruslení, jen jsme měli víc proměňovat šance."

Puk si po gólu schoval na památku. "Radan mi pro něj hned jel. Mám schovaný i puk, kterým jsem dal první extraligový gól. Pak ty trofeje rozdám v rodině - dědovi, tátovi, manželce," prohlásil Musil. Na rozdíl od středečního duelu v Třinci už v Žilině v hledišti jeho rodina chyběla. "Řekli, že jim dělám ostudu, takže sem už nejeli," vtipkoval.

Ve středu oslaví pětadvacáté narozeniny, takže gól je pro něj i příjemným předčasným dárkem. "Jsem za ten gól vážně moc rád, i když doufám, že rodina to třeba ještě něčím trumfne," dodal s úsměvem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články