Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Češi jsou ve čtvrtfinále, porazili Švýcarsko a postaví se USA

Ufa - Mladí čeští hokejisté v dramatickém zápase porazili své švýcarské soupeře v prodloužení 4:3. Z druhého místa si tak zajistili účast ve čtvrtfinále, v němž se utkají s USA, které rozdrtily Slovensko 9:3. O vítězství našeho týmu rozhodl ve druhé minutě prodloužení Tomáš Hertl.

Zápas Švýcarsko - Česko
zdroj: ČTK/PR

Po jednozápasovém disciplinárním trestu se do sestavy vrátil Beran a dal o sobě velmi záhy vědět. Při přečíslení ve čtvrté minutě sice sklouzl Švihálkovi při zakončení kotouč z hole, ale ještě ho stihl popostrčit a Beran byl tím, kdo se nejrychleji zorientoval a dorazil z brankoviště puk za Nyffelerova záda. Přes další herní i střeleckou převahu v prvním dějství však čeští junioři o těsný náskok přišli, když ranou od modré čáry propálil Bartošáka zadák Marti.

Hned úvodní vteřiny druhé části přinesly velké šance na obou stranách a ve 24. minutě pak na sebe Jaškin navázal dva hráče, zpoza branky bekhendem našel úplně osamoceného Švihálka před brankovištěm a Nyffeler neměl nárok. Jen o necelé tři minuty později přišlo přečíslení tří na dva, Jaškin místo očekávaného zakončení fantastickou přihrávkou předložil Hykovi a ten nemohl minout - 3:1. Švýcaři poté pod hrozbou účasti ve skupině o udržení přidali, ale ke snížení nedokázali využít přečíslení dvou na jednoho ani následnou přesilovku.

ČR - Švýcarsko 4:3 v prodloužení (1:1, 2:0, 0:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Beran (Švihálek), 24. Švihálek (Jaškin, Šidlík), 27. Hyka (Jaškin, Faksa), 62. Hertl (Jaškin) - 15. Marti (Balmelli, Ness), 52. Bertschy (Bertaggia, Andrighetto), 58. Simion (Guerra, Marti). Rozhodčí: Levonen (Fin.), Patafie (USA) - Sivov (Rus.), Haster (Švéd.). Vyloučení: 5:3. Využití: 0:2. Diváci: 1754.

ČR: Bartošák - Musil, Hrbas, Šidlík, Štencel, Jeník, Pavelka - Jaškin, Hertl, Hyka - Beran, Švihálek, Sedlák - Frk, Faksa, Beránek - Koblasa, Němec, Tomeček. Trenér: Miroslav Přerost.

Na začátku třetí části se vyznamenal Bartošák proti ráně kapitána Bertschyho a jeho následné dorážce. Pojistku mohl naopak přidat Šidlík, z dobré pozice však Nyffelera překonat nedokázal. Právě Bertschy se postaral o zdramatizování závěru základní hrací doby a v 52. minutě při přesilovce snížil. V 56. minutě měl uklidnění na holi Beran, Nyffeler byl proti.

Necelé dvě a půl minuty před koncem však Švýcarům připadla zčistajasna přesilovka po zbytečném vyhození puku do hlediště a 20 sekund poté bylo vyrovnáno. Simion tečoval hlavou bombu od modré čáry. Prodloužení však Švýcarům - jako již poněkolikáté na tomto turnaji - nevyšlo. Znovu prohráli, když po souhře s Jaškinem rozhodl o české radosti Hertl, který si povyjel zpoza branky a zavěsil mezi Nyffelerovy betony.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články