Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Zlatá Evropská liga žen 2024

Carolina i přes Nečasův gól v play-off končí, český útočník přiletí na šampionát

Přestože Martin Nečas v 19. minutě otevřel utkání šestého kola play-off zámořské NHL, jeho Carolina prohrála 3:5. Hokejisté NY Rangers si postup do finále Východní konference zajistili čtyřmi brankami ve třetí třetině. Český útočník si prodlouží sezonu na mistrovství světa, kde posílí národní tým. Možné účasti na šampionátu se vzdálil obránce Filip Hronek, neboť Vancouver porazil Edmonton 3:2 a v sérii vede 3:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Nedvěd: Nečas se připojí k národnímu týmu v sobotu

Český útočník využil výborné nahrávky Jordana Martinooka zpoza branky a z bezprostřední blízkosti poslal Carolinu do vedení. Nečas se prosadil ve druhém zápase za sebou a se čtyřmi góly a pěti nahrávkami je nejproduktivnějším Čechem v play-off.

Ve druhé třetině se Carolina zásluhou branek Setha Jarvise a Sebastiana Aha dostala do vedení 3:1. Když ve 33. minutě Martinook skvělým obranným zákrokem zastavil puk na brankové čáře, zdálo se, že si domácí vedení vzít nenechají.

Ani nadějný náskok ale Hurricanes k prodloužení sezony nestačil. Rangers ve třetí dvacetiminutovce nasázeli čtyři branky a po dvou letech postoupili do finále Východní konference. Hattrickem obrat řídil Chris Kreider. Vítěznou branku americký útočník vstřelil v čase 55:41.

Kreider napodobil klubové legendy. Jedinými dvěma hráči, kteří dokázali vstřelit hattrick během jedné třetiny v zápase play-off, byli dosud Wayne Gretzky a Mark Messier. "Ve třetí části jsme se zkrátka zlepšili jako tým. Začali jsme víc střílet a napadaly nám tam důležité góly," řekl skromně Kreider.

Jeho spoluhráči však měli jasno v tom, kdo zápas rozhodl. "V důležitých zápasech je vždycky skvělý," chválil Kreidera centr Barclay Goodrow. "Opět ukázal, jak dobrý je," přidal se Artěmij Panarin. Kreider ve vyřazovacích bojích nasázel už sedm branek a je nejlepším střelcem týmu, který si jako první zajistil účast v semifinále bojů o Stanleyův pohár.

Carolina po loňské účasti v konferenčním finále tentokrát mezi nejlepší čtyřku NHL neprošla. "Je to pro nás těžké. Kluci vytvořili skvělou partu a celý rok hráli výborně. Teď ale končí a všichni si budou pamatovat, že vypadli poté, co dostali čtyři góly ve třetí třetině," uvedl zklamaný trenér Rod Brind'Amour.

Vancouveru zařídil postupový mečbol gólem 32 sekund před koncem základní hrací doby J. T. Miller. "Myslím, že jsme si dneska zasloužili vyhrát. Po ospalé první třetině jsme odehráli asi nejlepších dvacet minut na domácím ledě v tomhle play-off," zmínil Miller dominanci Canucks ve druhé třetině. "V tlaku jsme pokračovali a gól byl jen otázkou času. Občas to prostě trvá," dodal.

"V úvodním dějství jsme hráli výborně, vytvořili jsme si šance, ale bohužel jsme nedali dost branek," řekl kapitán Oilers Connor McDavid. "Poté se to zlomilo. Soupeř převzal iniciativu a byl lepší. V závěru vstřelili gól, který si zasloužili," uvedl druhý nejproduktivnější hráč vyřazovacích bojů.

2. kolo play-off NHL

Východní konference  6. zápas:

Carolina New York Rangers 3:5 (1:0, 2:1, 0:4)
Branky: 19. Nečas, 25. Jarvis, 30. S. Aho – 47., 52. a 56. Kreider, 26. Trocheck, 60. Goodrow. Střely na branku: 36:24. Diváci: 19 124. Hvězdy zápasu: 1. Kreider (NY Rangers), 2. Aho (Carolina), 3. Trocheck (NY Rangers). Konečný stav série 2:4.

Západní konference – 5. zápas:

Vancouver – Edmonton 3:2 (1:2, 1:0, 1:0)
Branky: 18. Soucy, 26. Di Giuseppe, 60. J. Miller – 5. E. Kane, 18. Janmark. Střely na branku: 35:23. Diváci: 19 052. Hvězdy zápasu: 1. J. T. Miller, 2. E. Pettersson, 3. Q. Hughes (všichni Vancouver). Stav série 3:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články