Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME v atletice 2024

Boston odvrátil konec sezony, Edmonton gólem v poslední minutě vyrovnal sérii

Boston vyhrál na ledě Floridy i bez bodových příspěvků českých hráčů 2:1 a snížil stav série na 2:3. Hrdinou zápasu se stal Charlie McAvoy, který si připsal vítězný gól a přihrávku. Edmonton udolal Vancouver 3:2 trefou Evana Boucharda z poslední minuty a vyrovnal sérii na 2:2.

Boston ve své klubové historii ještě neotočil v play-off NHL z 1:3 a boj o zlomení nelichotivého záznamu začal i bez svého lídra Brada Marchanda dobře.

Jake DeBrusk nepřihrál zpoza branky do pravého kruhu napřahujícímu se Davidu Pastrňákovi, ale poslal puk před branku. Tam jej převzal nehlídaný Morgan Geekie a bekhendovou kličkou otevřel v páté minutě skóre.

Florida vyrovnala na začátku druhé třetiny z dorážky Sama Reinharta, ale Bostonu vrátil brzy vedení McAvoy střelou z mezikruží.

Domácí si ještě vzali trenérskou výzvu kvůli nedovolenému bránění brankáři, ale gól platil. "V těchto situacích nikdy nevíte. Moc jsme ten gól potřebovali. Jsem rád, že jej uznali a že jsme vyhráli. Příště hrajeme doma, série je otevřená," uvedl McAvoy.

Zbytek obstaral gólman Jeremy Swayman, který zneškodnil 28 pokusů domácích. "O téhle partě nepochybuju. Věřili jsme, že když budeme hrát svůj hokej, tak zápas zvládneme a vrátíme sérii do Bostonu," prohlásil Swayman a vyzdvihl práci svých mentorů.

"Naučili mě, jak nahradit slovo nervózní za nadšený. Tyhle momenty si užívám a přinášejí mi největší radost. Jsem maximálně šťastný," podotkl.

Zatímco trenér Bostonu Jim Montgomery řekl, že jeho svěřenci odehráli nejlepší zápas v sérii, jeho protějšek Paul Maurice neskrýval zklamání.

"Nelíbilo se mi, jak jsme hráli. Zejména v první třetině. Byli opravdu rychlí a my jsme špatně nakládali s pukem. Pozitivní je, že jsme se zlepšili a zůstávali ve hře. Vypracovali jsme si i šance, ale neproměnili je," uvedl kouč Floridy.

Edmonton vedl 2:0. První gól zápasu vstřelil ve 12. minutě v přesilové hře Leon Draisaitl a čtyřicet sekund před koncem druhé třetiny zvýšil Ryan Nugent-Hopkins.

Vancouver ale manko ve třetí části zlikvidoval. Kontaktní branku dal ve 47. minutě Conor Garland a při hře bez brankáře vyrovnal Dakota Joshua.

O 62 sekund později ale odmítl prodloužení Bouchard, který střelou z mezikruží rozhodl o výhře Oilers.

"Nebylo příjemné, že jsme inkasovali v předposlední minutě na 2:2, ale nebyl čas se tím nějak trápit. Museli jsme tam skočit a dokončit třetinu," prohlásil Bouchard.

"Skvělou práci odvedli útočníci před brankářem. Je to tam tvrdé, ale zabojovali. Uviděl jsem místo a trefil se," doplnil k vítězné brance.

Trenér Vancouveru Rick Toccet se zlobil na přístup hráčů při třetí inkasované brance, u které byl na ledě i obránce Filip Hronek.

"Myslím, že čtyři pět hráčů udělalo chybu. To se nemůže stát. Počínali si lehkovážně, nebyli dostatečně agresivní, důrazní," zlobil se kouč.

Mezi hrdiny zápasu patřil gólman Edmontonu Calvin Pickard, který nastoupil poprvé v play-off od úvodní minuty. Už minule nahradil v průběhu zápasu Stuarta Skinnera, který v sérii inkasoval 12 branek.

"Snažil jsem se hlídat emoce, jak jen to šlo. Samozřejmě to bylo těžké. Šlo o hodně. Kluci přede mnou ale hráli skvěle," řekl Pickard, který kryl 19 střel.

Výsledky 2. kola play-off NHL:

Florida – Boston 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Branky: 27. Reinhart – 5. Geekie, 31. McAvoy. Střely na branku: 29:28. Diváci: 20 004. Hvězdy zápasu: 1. McAvoy, 2. Swayman (oba Boston), 3. Bobrovskij (Florida). Stav série: 3:2.

Edmonton – Vancouver 3:2 (1:0, 1:0, 1:2)
Branky: 12. Draisaitl, 40. Nugent-Hopkins, 60. Bouchard – 47. Garland, 59. Joshua. Střely na branku: 30:21. Diváci: 18 347. Hvězdy zápasu: 1. Nugent-Hopkins, 2. Pickard (oba Edmonton), 3. Garland (Vancouver). Stav série: 2:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články