Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zacha asistoval u jediného gólu Bostonu, Pastrňák se popral s Tkachukem

Pavel Zacha ve druhém zápase semifinále Východní konference s Floridou asistoval u jediného gólu Bostonu při vysoké prohře 1:6. David Pastrňák nebodoval a v závěru se popral s Matthewem Tkachukem. Vancouver po obratu porazil Edmonton 5:4 a ujal se vedení v sérii.

David Pastrňák
zdroj: USA TODAY Sports autor: Sam Navarro

Boston poslal do vedení Charlie Coyle, jenž ve 13. minutě zakončil pohlednou kombinaci s Pavlem Zachou gólem do prázdné branky. Český útočník připravil v aktuálním play-off pátou branku, na první přesný zásah ale dál čeká.

Florida se gólu dočkala až ve druhé třetině. V její první desetiminutovce Panthers zásluhou Stevea Lorentze a Aleksandera Barkova otočili na 2:1 a dvě sekundy před druhou sirénou zlomili zápas třetím gólem. Ve třetí dvacetiminutovce se domácí prosadili rovněž třikrát a došli si pro pohodové vítězství 6:1.

"Vyhráli jsme jeden venkovní zápas, což je pozitivní. Dnešek musíme hodit za hlavu a soustředit se na třetí duel. Až do čtvrtého gólu jsme byli ve hře. Pak se to ale zlomilo a už jsme nedokázali zareagovat," uvedl Pastrňák.

K výhře domácím pomohla i první využitá přesilová hra proti Bostonu v sezoně. Florida v pěti předchozích duelech nevyužila ani jednu z 18 možností. Trápení prolomil až v čase 50:52 Barkov, jenž v utkání nasbíral čtyři body za dvě branky a dvě asistence.

Už za rozhodnutého stavu na sebe upozornily také největší hvězdy obou týmů. Netradičně však v hlavní roli nebyl hokejový um.

Pastrňák s Tkachukem sedm minut před koncem zápasu shodili rukavice a pustili se do rvačky. Český útočník se popral teprve podruhé v kariéře a poprvé od roku 2018.

"Musel jsem se postavit za kluky. Nejsem příliš zkušený bitkař, ale nebojím se přijmout ránu. Neměl jsem z něho strach," řekl Pastrňák, pro kterého zápas po bitce kvůli desetiminutovému trestu skončil. Český kanonýr ale vyloučení nelitoval. "Už nebylo o co hrát. Zápas byl rozhodnutý."

Jeho odhodlání ocenil trenér Jim Montgomery. "Jsem na něj hrdý. Šel do toho s plnou parádou. Mám rád, když kluci bojují za tým," řekl s vědomím toho, že právě fyzická hra může sérii stejně jako v loňském play-off rozhodnout.

Edmonton do série s Vancouverem vstoupil lépe a po první třetině vedl 2:0. Chvíli po polovině zápasu měli Oilers už tříbrankový náskok, z prvního bodu v sérii se ale nakonec radovali domácí.

Zlom přišel v poslední desetiminutovce, ve které dali Canucks tři branky. Na 3:4 snížil v čase 49:38 J. T. Miller a obrat Vancouver dokončil během 39 vteřin na přelomu 54. a 55. minuty.

"Jako tým si dost věříme. Věděli jsme, že hrajeme dobře, takže jsme věřili v obrat. Je nám jasné, že hrajeme proti jednomu z nejlepších týmů ligy. Nějaké góly od nich prostě dostaneme, ale stejně jako dneska musíme věřit, že dokážeme zápasy otáčet," řekl střelec vítězné branky Conor Garland.

Dva góly Oilers dal nejlepší střelec play-off Zach Hyman. Nejproduktivnější hráč vyřazovacích bojů Connor McDavid jednou asistoval a vylepšil svou bilanci na 13 bodů v šesti zápasech.

"Dělali jsme všechno pro to, abychom udrželi vedení, ale bohužel se to nepodařilo. To se v play-off stává. Hráli jsme dobře, ale možná jsme byli až moc pasivní," uvedl McDavid.

Výsledky středečních zápasů NHL:

Východní konference – 2. zápas:

Florida – Boston 6:1 (0:1, 3:0, 3:0)
Branky: 30. a 51. Barkov, 22. Lorentz, 40. Forsling, 42. Luostarinen, 52. Montour – 13. Coyle (Zacha). Střely na branku: 33:15. Diváci: 19 789. Hvězdy zápasu: 1. Barkov, 2. Reinhart, 3. Montour (všichni Florida). Stav série 1:1.

Západní konference – 1. zápas:

Vancouver – Edmonton 5:4 (0:2, 2:2, 3:0)
Branky: 21. Joshua, 38. E. Lindholm, 50. J. Miller, 54. Zadorov, 55. Garland – 3. Hyman, 16. Ekholm, 33. Ceci, 34. Hyman. Střely na branku: 24:17. Diváci: 18 823. Hvězdy zápasu: 1. Joshua, 2. Zadorov (oba Vancouver), 3. Hyman (Edmonton). Stav série 1:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články