Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Hertl v prodloužení dokončil obrat Vegas proti Coloradu, Jeník bodoval poprvé v sezoně

Tomáš Hertl gólem v prodloužení uzavřel obrat Vegas v duelu s Coloradem. Český útočník se prosadil podruhé za sebou a pomohl Golden Knights k výhře 4:3. Jan Jeník připravil jednu branku Arizony při prohře 5:6 na ledě Calgary. Český centr v aktuálním ročníku NHL bodoval poprvé.

Tomáš Hertl se raduje z branky
zdroj: USA TODAY Sports autor: Stephen R. Sylvanie

Hertl naskočil v dresu Vegas do čtvrtého utkání a zaznamenal třetí bod. Proti Coloradu svou sezonní bilanci na 17 přesných zásahů rozšířil v prodloužení.

V něm si našel ideální pozici na hranici brankoviště a protečoval za záda gólmana Alexandara Georgijeva střelu Jacka Eichela.

"Rozhodnout v prodloužení je vždycky skvělé. Vždycky jde o vítězný gól, takže to má trochu jiný náboj. Doufám, že mě góly z posledních zápasů nakopnou do play-off. Tam bych se chtěl prosazovat ještě častěji," uvedl český útočník, jenž byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Hertl se v duelu s Coloradem prosadil již ve druhé třetině, jeho branku ale rozhodčí po trenérské výzvě lavičky Avalanche neuznali kvůli nedovolenému bránění gólmanovi.

"Zdálo se mi, že gólman nebyl v brankovišti, takže si myslím, že rozhodčí ten gól mohli uznat. Každopádně jsem rád, že se mi nakonec podařilo dát i regulérní branku," řekl odchovanec pražské Slavie.

Pár minut po odvolaném zásahu Colorado zvýšilo na 3:0 a zdálo se, že Golden Knights ztratí čtvrtý z posledních pěti zápasů.

Ve třetí třetině ale domácí zamkli Colorado v obranném pásmu, přestříleli soupeře 11:2 a třemi zásahy srovnali na 3:3.

"Třetí třetina nám vyšla skvěle. Zjednodušili jsme hru, dali jsme dva rychlé góly a nakonec jsme srovnali. Je to pro nás velice důležité vítězství," uvedl Hertl.

V prodloužení pak domácí zužitkovali početní výhodu, kterou jim 12 sekund před koncem základní hrací doby nabídl Josh Manson, a udrželi se v boji o lepší výchozí pozici do play-off.

Aktuálně v Pacifické divizi drží čtvrté místo, které by je v play-off poslalo na Dallas, nejlepší celek Západní konference.

Arizona na ledě Calgary dvakrát vedla o dva góly, ani jednou ale svůj náskok neudržela a nakonec prohrála 5:6.

Vedoucí branku na 4:3 připravil Jeník, jenž vydařenou křižnou nahrávkou přes celou šířku útočného pásma vyzval ke skórování Dylana Guenthera. Výhru Calgary třemi body řídil Nazem Kadri.

Petr Mrázek neodvrátil domácí prohru Chicaga 2:4 s Carolinou. Blackhawks dvakrát vedli, ve třetí třetině ale inkasovali dvě branky v oslabení a náskok ztratili.

Obrat dvěma trefami zařídil Seth Jarvis. Chicagu ke skalpu druhého týmu Východní konference nepomohlo ani 31 zásahů českého brankáře.

V zápase bez českého zastoupení St. Louis porazilo Seattle 4:1. Jednoznačná výhra ale nic nezměnila na tom, že play-off bude podruhé za sebou bez Blues.

Jeden zápas před koncem základní části ztrácejí z devátého místa v Západní konferenci pět bodů na osmé Vegas.

Výsledky nedělních zápasů NHL:

St. Louis – Seattle 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)
Branky: 19. Kapanen, 41. Kyrou, 57. B. Schenn, 59. N. Walker – 15. McCann. Střely na branku: 29:20. Diváci: 18 096. Hvězdy zápasu: 1. Kyrou, 2. Hofer, 3. B. Schenn (všichni St. Louis).

Calgary – Arizona 6:5 (2:3, 2:2, 2:0)
Branky: 42. a 46. Kadri, 8. Kuzmenko, 10. Coronato, 30. Zary, 37. Šarangovič – 18. a 36. Guenther (na druhou Jeník), 3. Kerfoot, 4. Maccelli, 37. Doan. Střely na branku: 31:35. Brankář Vejmelka odchytal za Arizonu 29 vteřin a nečelil žádné střele. Diváci: 17 247. Hvězdy zápasu: 1. Kadri, 2. Andersson (oba Calgary), 3. Keller (Arizona).

Chicago – Carolina 2:4 (1:0, 0:1, 1:3)
Branky: 11. Nazar, 42. Athanasiou – 47. a 57. Jarvis, 25. J. Staal, 58. S. Aho. Střely na branku: 16:34. Brankář Mrázek odchytal za Chicago 59 minut a 40 vteřin, inkasoval tři branky z 33 střel a úspěšnost zákroků měl 90,9 procenta. Diváci: 18 742. Hvězdy zápasu: 1. Jarvis, 2. Svečnikov (oba Chicago), 3. Nazar (Chicago).

Vegas – Colorado 4:3 v prodloužení (0:2, 0:1, 3:0  1:0)
Branky: 47. a 57. W. Karlsson, 43. Barbašev, 62. Hertl – 8. Colton, 11. Makar, 33. Rantanen. Střely na branku: 30:24. Diváci: 18 239. Hvězdy zápasu: 1. Hertl, 2. W. Karlsson, 3. Barbašov (všichni Vegas).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články