Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Hronek kvůli léčbě zraněného ramena předčasně ukončil sezonu, přijde i o mistrovství světa

Obránce Filip Hronek se už v této sezoně NHL v dresu Vancouveru neobjeví. Podle kouče Canucks Ricka Toccheta si nedávná posila z Detroitu musí doléčit poraněné rameno, aby byla připravena na další sezonu. Bronzového medailistu z loňského mistrovství světa si tak může škrtnout i kouč české reprezentace Kari Jalonen z možné nominace pro květnový šampionát v Rize a Tampere.

Filip Hronek
zdroj: USA Today Sports autor: Bob Frid

Hronek už nemá reálnou naději na účast v play-off. "Není žádný důvod k tomu, aby hrál. Bude trvat docela dlouho, než bude jeho rameno perfektní. Ví, že má čtyři měsíce na to, aby se dal do příští sezony do pořádku," řekl Tocchet.

Canucks získali Hronka 1. března a poprvé v novém působišti nastoupil minulý týden ve čtvrtek při výhře nad San Jose 7:2 po třítýdenní pauze. Celkově se představil ve čtyřech duelech a připsal si jednu asistenci.

Dohromady v této sezoně nasbíral v 64 duelech 39 bodů za devět tref a 30 přihrávek. V NHL má na kontě z 309 utkání 157 bodů za 30 branek a 127 asistencí.

Hronek na mistrovství světa nechyběl čtyřikrát za sebou. V roce 2019 v Bratislavě byl zvolen nejlepším obráncem turnaje a dostal se i do All Star týmu. Na šampionátech sehrál 35 zápasů a zaznamenal 20 bodů za pět tref a 15 přihrávek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články