Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Užívám si to, ale bez dřiny by to nešlo, říká chicagský útočník Kämpf

Před sezonou vyměnil Chomutov za cestu za snem, i když neměl nic jistého. Útočník David Kämpf se rozhodl zkusit štěstí a probojovat se do kádru hvězdného Chicaga. Třiadvacetiletý centr kývl na dvouletou nováčkovskou smlouvu s tím, že si musí místo v sestavě Blackhawks vybojovat z farmy v Rockfordu. Koncem kalendářního roku pak přišla pozvánka do NHL a od té doby pravidelně nastupuje v elitní soutěži světa.

David Kämpf z Chicaga (vlevo) v zápase proti Vancouveru
zdroj: Reuters autor: Anne-Marie Sorvin

"Užívám si každý den tady, co jsem v NHL, je to skvělý zážitek. Škoda jen, že ty výsledky máme kolísavé a nejsme na nějaké delší vítězné vlně. Určitě by to bylo pak ještě o něco příjemnější," řekl Kämpf. Připomněl tak, že jeho klub je nyní v nabité Západní konferenci mimo pozice, které zaručují účast v play-off. "Je to tam o pár bodů, ale my ty body musíme sbírat, jinak se neposuneme nikam dál," zdůraznil.

V 18 zápasech si připsal dvě branky a čtyři nahrávky. "Určitě je to překvapení, že jsem se dokázal prosadit v takovém kádru, ale bez té dřiny, která je za tím, by to nešlo. Obětoval jsem tomu hodně. Teď se ta dřina zúročuje, takže jsem spokojený," pochvalovala si bývalá opora Chomutova.

Kämpfův první gól v NHL:

Třiadvacetiletý útočník má důvěru trenéra Joela Quennevillea i při hře v oslabení. "Už od prvního zápasu jsem začal hrát oslabení, takže nějaká důvěra od trenéra tam je, což je moc fajn," řekl. "První zápasy jsem si jen tak říkal, že bych se rád udržel v týmu co nejdéle, ale postupem času už věřím, že si získávám místo. Samozřejmě ale musím makat pořád dál, abych to potvrdil," dodal Kämpf.

Na ledě působí dojmem, že má v NHL za sebou už několik sezon, ne jen necelé dvě desítky zápasů. Nedělá si z toho hlavu, že extraligu vyměnil za slavnou hokejovou scénu. "I když je to samozřejmě ta nejlepší liga na světě a její kvalita je obrovská, pořád je to jen hokej. A já se snažím hrát hru, kterou jsem hrál už v Chomutově," uvedl Kämpf.

Blackhawks mají v kádru několik hvězd první velikosti. Kämpf se dlouho těšil na to, že si v jednom dresu zahraje například s Patrickem Kanem či kapitánem Jonathanem Toewsem. "Jsou to pohodoví kluci jako všichni ostatní a na nic si nehrají, což je super. Upřímně říkám, že mě to moc příjemně překvapilo a potěšilo, jak jsou v pohodě. Vůbec se nechovají jako nějaké megahvězdy a dá se s nimi naprosto o čemkoliv bavit," ocenil Kämpf slavné spoluhráče.

Zato dění v Chicagu si zatím příliš neužil. "Jsem furt na hotelu a život na hotelu není nic moc, ale i to k tomu všemu patří," podotkl smířeně Kämpf, kterého v kariéře podporují rodiče i přítelkyně. "Rodiče jsou na mě určitě pyšní, i když se sem bohužel ještě nedostali podívat na žádný zápas, ale plánujeme to, tak to snad i vyjde," uvedl. "Přítelkyně byla tady se mnou, ale teď musí zase chodit do školy, takže se vrátila do Česka, nicméně brzy by se mi měla zase vrátit do zámoří," dodal.

Čím dál lépe zápolí i s angličtinou. "Na rozhovor v angličtině si ještě netroufnu, ale jinak si zařídím vše, co potřebuji. Trenérům rozumím, takže to jde, žádný extrémní problém to určitě není," řekl Kämpf.

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články