Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rána pro Sedláka, Columbusu bude chybět šest týdnů

Lukáš Sedlák si za Columbus nezahraje přibližně šest týdnů. Čtyřiadvacetiletý český útočník se zranil při pondělním tréninku, při kterém si pochroumal kotník.

Je nám líto, video expirovalo.
Sedlák bude Columbusu chybět šest týdnů

Sedlák si v této sezoně připsal v osmi duelech dva body za dvě branky. Nastupoval v centru čtvrté formace s Mattem Calvertem a Sonnym Milanem. "Je to nešťastné zranění a bude nám chybět. Už se těšíme na jeho návrat, až bude zdravý," uvedl Kekäläinen.

Odchovanec Českých Budějovic debutoval v NHL v minulé sezoně, v které sehrál 62 zápasů a připsal si 13 bodů za sedm branek a šest asistencí. Ve dvou duelech play-off nebodoval. I v nové sezoně zaujal Sedlák pevné místo ve čtvrtém útoku Columbusu.

Columbus draftoval Sedláka v roce 2011 v šestém kole na 158. pozici. Po draftu se vydal do zámořské juniorské QMJHL do Chicoutimi a od sezony 2013/14 bojoval účastník dvou mistrovství světa do 20 let a jednoho světového šampionátu osmnáctek na farmách v AHL.

Za Springfield a Lake Erie sehrál v základní části AHL 159 utkání a nasbíral 48 bodů za 28 tref a 20 asistencí. V play-off přidal ve 21 duelech 17 bodů za devět gólů a osm asistencí. Loni získal s Lake Erie Calder Cup a od té doby už nastupoval pouze v NHL.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články