Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Thomas Cup 2024

BLOG: Jágr do toho rychlíku naskočí

Vzhůru do Calgary. Je čas sbalit věci a tradá do Kanady. Poprvé v kariéře bude hrát v zemi, která hokejem skutečně žije. To by Jaromíru Jágrovi mohlo lícovat, protože pro něho je hokej také vším.

Sport
zdroj: ČT4

Tak náš Jarda se dočkal, oddechli si mnozí. Až možná moc na poslední chvíli, uvažují druzí. A ty peníze - milion jistý a další milion bonusy, není to pro Velkého Jardu trochu potupa?

Nabídka také ukazuje hodnotu, jakou hráč pro klub má. Takže si českého klenotu v Kanadě málo váží…? Nebo je to jen následek baby boomu v NHL, která dnes nejspíš ctí slavnou hlášku Johna Lennona (pro dříve narozené člen Beatles, pro ještě dříve – slavná rocková, tehdy bigbeatová skupina): Nevěřte nikomu, komu je přes třicet.

Jenže JJ je srdcař, tak nějak vynechal střední část života a dál si chce hrát – hrát hokej. Tomu obětoval všechno. A to, co mu ještě zbylo, se chystá obětovat teď, i když za to nebude mít jedenáct milionů dolarů za sezonu, jako v dobách největší slávy ve Washingtonu Capitals. Vem to čert, to bylo před patnácti lety. Vyděláno už má a hlavně, že bude hrát.

Sám Jágr teď ale přiznal, že to nebude žádná hitparáda. No, jasně, dlouho nehrál zápas, trénoval jen chvíli s Kladnem a pak tradičně sám. Pozvánky na kempy odmítl s tím, že jeho nikdo zkoušet nemusí, protože všichni vědí, jak hraje a co umí. V pětačtyřiceti se do rozjetého vlaku ale přece jen naskakuje hůř než v pětadvaceti.

Jenže slavný veterán pořád skáče líp než spousta o dvacet let mladších kluků. Že ten rychlík nestihne, se nebojím. Protože co si číslo 68 umanulo, zatím vždycky dokázalo.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články